Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Strakke gevels, strakke planning
De hergebruikte balkonhekken.

Strakke gevels, strakke planning

Veerhuis Bouwsystemen draagt hieraan bij met een efficiënt gevelsysteem. Samen met partnerbedrijven MM Staal en Steel Framing Holland is Veerhuis tevens verantwoordelijk voor de dakranden, balkonhekken, entreeportalen en diverse staalframes.

De CJ-dreven vormen de tweede van vijf fasen in een grootschalig verbeteronderhoudsplan van woningcorporatie Mitros. Als ketenpartner van aannemer Hemubo is Veerhuis hier vanaf het begin bij betrokken. “In de eerste fase, de ACA-dreven, verzorgden we al het gevelwerk behalve de HSB-elementen”, zegt mede-eigenaar Niels Melman van Veerhuis. “De verbeterpunten uit die fase passen we nu toe op de CJ-dreven.”

Verhoogde dakranden.

Buitengevelisolatie en steenstrips

Melman vervolgt: “In nauwe samenwerking met Hemubo en Schipper Kozijnen hebben we bijvoorbeeld de gevelafwerking verder geoptimaliseerd. De scheefstand van de gevels vormde hierbij een uitdaging. Die vangen we nu op door alles digitaal in te meten en uit te zetten.” Veerhuis brengt op de kopgevels een snel te monteren buitengevelisolatiesysteem aan. Dit systeem bestaat uit een EPS isolatielaag, een mortelweefsellaag en een afwerking van Sto steenstrips. De zijgevels worden door Schipper Kozijnen voorzien van kant-en-klare gevelelementen.

Hekwerken weer als nieuw

Naast het gevelsysteem produceert Veerhuis de staalconstructies voor de verhoogde dakranden en de staalframes voor de borstweringen. De balkonhekken, die worden hergebruikt, maakt MM Staal weer als nieuw. Melman: “We demonteren de hekwerken, om ze vervolgens te richten, herstellen, ontlakken, poedercoaten en verzinken. We voorzien ze tevens van aluminium beplatingen, die als privacyschermen fungeren en tegelijkertijd bijdragen aan een rustig, eenduidig gevelbeeld. Tot slot monteren we de hekwerken weer.”

Gevelafwerking met steenstrips.

Lean 

In februari dit jaar startte Veerhuis met de werkzaamheden op de CJ-dreven. De planning is LEAN, en dus strak. Melman geeft een voorbeeld: “De productietijd van de balkonhekken is 4,5 weken. In de planning zijn daar 5 weken voor opgenomen. Gaat er bijvoorbeeld bij het verzinken iets niet volgens plan, dan hebben we weinig marge om bij te sturen. Eén van de verbeterpunten die we hebben meegenomen vanuit de ACA-flats, is dat we dergelijke knelpunten snel signaleren en daar adequaat op reageren. De daily stands vanuit Hemubo lenen zich hier bij uitstek voor.” 

Soepele samenwerking

Een ander verbeterpunt is dat alle partijen met dezelfde tekeningen en maatvoering werken, die zijn gebaseerd op 3D inmeetgegevens. Zeker voor de gevels, waar elementen van verschillende partijen op elkaar moeten aansluiten, biedt dit voordelen. “Verder is het gewoon belangrijk dat je doet wat je afspreekt”, zegt Melman. “Dat gaat hier goed. De samenwerking met Hemubo en de andere partijen verloopt soepel en zal, met nog 3 fasen te gaan, alleen maar beter worden.”  

Maatwerk kozijnen bij de Jeanne D’Arcdreef te Utrecht

Kozijnen bestaan in alle soorten en maten. Er is nieuwbouw, verbouw, reparatie en natuurlijk renovatie. In dat laatste segment valt Wesselink kozijnen.

“Voor de Jeanne D’Arcdreef in Utrecht hebben wij geholpen om de trappenhuizen veiliger te maken”, vertelt werkvoorbereider Marlies Radstaake. “Binnen het bestaande bouwkader en de eisen die gesteld zijn aan de trappenhuizen hebben wij een maatproduct aan binnenkozijnen geleverd. Ondanks dat wij hierin niet gespecialiseerd zijn, kunnen wij onze klanten wel voorzien van gedegen kennis en onze service.”

Wesselink kozijnen is gespecialiseerd in binnenstedelijke renovatie. “Wij opereren met name in hartje Amsterdam, met schuiframen, ‘schuifraam-look’ kozijnen, togen, scheefstand en alle mogelijke siersponningen”, vertelt ass. bedrijfsleider Hanneke Ovink-Menkveld. “Met onze producten proberen wij zoveel mogelijk nieuwe eisen en comfort te verwerken in de bestaande look. Naast het produceren van kozijnen kunnen wij ook het inmeten en monteren compleet verzorgen.”

Transformatie met kant-en-klare gevelelementen

In Utrecht worden 1.800 portiekwoningen gerenoveerd. Momenteel ondergaan de flats aan de CJ-dreven een volledige transformatie. Dat gebeurt onder meer met de gevelelementen van Gevelconcept. “Wij produceren voor dit werk kant-en-klare elementen, dus inclusief kozijn,  beglazing en afgewerkt met gevelbekleding”, vertelt commercieel directeur Alex Huibers.

“De gevelbekleding betreft een product van de Etex Groep, uit de serie Equitone de Linea wit en Tectiva bruin.” Hij geeft aan dat over die uitstraling goed is nagedacht. Hoewel Gevelconcept ook de montage kan verzorgen, gebeurt dat hier door een partner van Hemubo, Schipper Kozijnen. “Een bedrijf waar we regelmatig mee samenwerken.” Volgens Huibers wordt aan de montage van de gevelbekleding veel aandacht besteed – de platen worden gelijmd aangebracht. In totaal gaat het om 14 portieken en daarmee 1.200 elementen. Die worden op 3 bokken met in totaal 12 elementen aangeleverd. Ze worden een aantal keren per week getransporteerd. “Dat gebeurt just-in-time; zodra ze geleverd zijn worden ze verwerkt. De productie verloopt sneller dan de levering waardoor we een voorraad hebben opgebouwd.”

Huibers geeft aan dat hoewel omvangrijk dit project nog maar het topje van de ijsberg is. “In Nederland zijn er 30.000 soortgelijke woningen die toe zijn aan renovatie. Dus dit soort projecten zullen we de komende jaren regelmatig zien.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details