Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stofvrije warehousevloer
De warehousevloer wordt een dag na het storten voorzien van een stofbinder.

Stofvrije warehousevloer

Dankzij een uitgebalanceerd vloerontwerp en de toepassing van een speciale stofbinder op de toplaag van de vloerconstructie is de leverancier van hygiëneproducten straks verzekerd van een stofvrije warehousevloer. Een gesprek met Jeroen Boers van Twintec Nederland, verantwoordelijk voor het aanbrengen van de monolietvloeren met tienjarige prestatiegarantie.

Twintec voorziet het nieuwe distributiecentrum van zo’n 26.000 m2 aan monolietvloeren, waarvan ruim 19.000 m2 warehousevloer wordt uitgevoerd als een hybride vloer met basiswapening en staalvezels in vlakheidsklasse DIN 18202 zeile 4. “Het basisontwerp van de vloeren op palen is opgesteld door ABT, een gerenommeerd ingenieursbureau dat bedreven is in het maken van vloerontwerpen”, zegt Boers. “We hebben het ontwerp in de basis overgenomen, gecontroleerd en verder doorontwikkeld om uiteindelijk onze Design, Build en Guarantee-prestatiegarantie te kunnen afgeven op het eindresultaat. Het betekent voor de eindgebruiker dat hij gedurende tien jaar geen omkijken heeft naar de vloer.”

Twintec voorziet het nieuwe distributiecentrum van zo’n 26.000 m2 aan monolietvloeren.

Spel van engineering

Het vloerontwerp kenmerkt zich door een vrij groot palenstramien, zegt Boers. “Om tot een uitgebalanceerd ontwerp te komen, maken we gebruik van paalkopverzwaring. Ter plaatse van de heipalen wordt de vloer verzwaard om de puntlasten te kunnen opnemen in de vloer. Daarmee wordt voorkomen dat de vloer in zijn geheel dikker moet worden uitgevoerd. Het is dus met recht een spel van engineering om tot het meest optimale resultaat te komen. In totaal wordt er 5.000 m3 beton verwerkt in vijftien fasen. De warehousevloer wordt in negen storts gerealiseerd, de laadkuilconstructie (3.000 m2) in twee storts en de druklagen (4.000 m2) in vier storts. De warehousevloer wordt een dag na het storten voorzien van een stofbinder. Dat geeft extra verharding aan de toplaag en voorkomt vroegtijdige slijtage en daardoor stofvorming.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details