Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stijlvolle puien voor statige woontoren
De stijlvolle en verdiepingshoge kozijnen, puien en vliesgevels van Thermo Konstrukties bezorgen de bewoners een formidabel uitzicht over de stad.

Stijlvolle puien voor statige woontoren

Gebiedsontwikkeling S-West op Strijp-S in Eindhoven biedt een stijlvolle mix aan woningen en werkruimten. Woontoren Frits is het meest prominente gebouw, dat met kop en schouders boven de andere nieuwbouwprojecten uittorent. De stijlvolle en verdiepingshoge kozijnen, puien en vliesgevels van Thermo Konstrukties bezorgen de bewoners van de 87 koopappartementen een formidabel uitzicht over de stad.

De kozijnen zijn inclusief stelkozijn bij Reynaers in Duffel succesvol getest op lucht- en waterdichtheid.

Thermo Konstrukties is geen onbekende op Strijp-S. “In opdracht van Stam en de Koning hebben wij de kozijnen, puien en vliesgevels van de andere drie Philips-derivaten ook mogen verzorgen”, zegt directeur Albert Derks. “Een werk van in totaal ruim 5.000 m2. In woontoren Frits hebben we 180 m2 aan vliesgevels gerealiseerd en 2.400 m2 aan kozijnen, deuren, vouwwanden en schuifpuien. Collega’s Joost Thissen en Tom Verbruggen hebben het werk volledig in 3D BIM uitgewerkt.”

De puien en vliesgevels van Frits zijn allemaal vervaardigd uit profielen van Reynaers Aluminium.

Brandtest

De puien en vliesgevels van Frits zijn allemaal vervaardigd uit profielen van Reynaers Aluminium. “We werken alleen met profielen Reynaers”, zegt Derks. “Het is een uiterst modulair en breed profielsysteem waarmee we aan vrijwel elke ontwerpuitdaging invulling kunnen geven. Bij Frits is er gekozen voor de SL 38 Cubic serie voor de kozijnen met draaikiepramen, de deuren zijn uitgevoerd in CS 77, voor de vliesgevel hebben we gebruik gemaakt van het CW 50 systeem, de vouwwanden komen uit de CF 77 serie en de schuifpuien tot slot zijn vervaardigd uit het CP 155 systeem. De kozijnen zijn inclusief stelkozijn bij Reynaers in Duffel succesvol getest op lucht- en waterdichtheid. Op locatie zijn de systemen bovendien luchtdicht afgetaped aan de binnenzijde. Daarnaast hebben we de SL 38 Cubic serie speciaal voor dit project onderworpen aan een brandtest, vanwege de naastgelegen Sint Lucas school. We zijn nu gecertificeerd om dit systeem in deze samenstelling ook in andere projecten brandwerend te mogen toepassen.”

Derks kijkt terug op een succesvol verlopen project. “Of beter gezegd: reeks aan projecten”, voegt hij toe. “De samenwerking met Stam en de Koning verloopt altijd heel soepel. We weten wat we aan elkaar hebben. Momenteel staan er alweer zeven nieuwe projecten op de gezamenlijke planning.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details