Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stijlvol wonen op een  historische plek aan de Merwede
Er is een vaste torenkraan aanwezig voor de appartementen.

Stijlvol wonen op een historische plek aan de Merwede

Project Wervenkade in Dordrecht is uniek te noemen

In het nieuwe Stadswerven in historisch Dordrecht verrijst project Wervenkade. In opdracht van Bemog Projektontwikkeling bouwt Hazenberg hier een gebouw in een bijzondere opstelling, met 63 woningen, een groen daklandschap en een inpandige parkeergarage. De toekomstige bewoners genieten straks van comfortabel en luxe wonen aan het water. Met oog voor het Dordtse industriële verleden ligt Wervenkade idyllisch tussen de bestaande flora en fauna. BudoBouw BV uit Zwolle is verantwoordelijk voor de betonwerken. We spreken met Denis van Wijk en Jeroen van Ostaijen van BudoBouw over een bijzonder project.

Bouwen in carrévorm

“De woningen staan in carrévorm”, opent Van Ostaijen het gesprek. “Het gaat hier om 41 appartementen en 22 woningen.” Binnen het project zijn uiteenlopende typen woningen beschikbaar, met woonoppervlakten die variëren tussen circa 54 m2 en ruim 281 m2. De diversiteit van parkwoningen, Merwedewoningen, kadewoningen, appartementen en een penthouse biedt mogelijkheden voor allerhande gezinssamenstellingen en voor alle leeftijden. Van Ostaijen: “De fundering voor de woningen hebben we op dit moment bijna klaar, we zijn nu met de appartementen bezig.” De woningen sluiten aan op de appartementen, het totaal heeft de vorm van een schip.

“De drielaagse gezinswoningen tellen drie grote slaapkamers. Verder hebben de woningen een eigen parkeerplaats, een ruime berging, een woon-werkruimte op de begane grond, een vide, een buitenruimte op elke verdieping en twee entrees, waarbij de voordeur grenst aan het groene binnenhof”, aldus Van Ostaijen. Pal naast het complex bevindt zich een monument in de vorm van een oude kraan en een sleepdok. “De locatie en de combinatie van woonvormen is echt uniek en toekomstige bewoners genieten aan alle kanten van een mooi uitzicht.” Van Wijk vult aan: “De fundering die we maken, is standaard en uitgevoerd met stalen buispalen (Vibro-palen) met een balkenstructuur. Bij zowel de appartementen als de woningen passen we op de begane grond kanaalplaten toe.” Van Ostaijen: “De opbouw gebeurt met natte wanden, gestort in een DOKA-bekisting, dus in het werk gestort. Daar bovenop worden breedplaatvloeren gelegd, door derden geleverd. De montage daarvan wordt wel door BudoBouw verzorgd.”

De hoogte in

De woningen kennen 3 woonlagen, de appartementen 8 woonlagen. Het appartementengebouw van Wervenkade loopt met prachtige, groene dakterrassen trapsgewijs naar beneden. “Er is een vaste torenkraan aanwezig voor de appartementen. Voor de woningen maken we ook gebruik van de vaste torenkraan, behalve bij een gedeelte van de woningen dat buiten het bereik van deze kraan valt. Daarvoor zal een mobiele kraan worden ingezet”, schetst Van Ostaijen. “We zitten gemiddeld met 6 man op het werk, de bedoeling is dat ons betonwerk voor de bouwvak is opgeleverd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details