Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Sterke schakel in geconditioneerde ruimtes

Sterke schakel in geconditioneerde ruimtes

Vanuit de vestigingen in Etten-Leur en Varsseveld bouwt Mucon dagelijks geconditioneerde ruimtes. Van koel- en vrieshuizen tot en met productielocaties en distributiecentra voor de vlees- en visverwerkende industrie en de agrisector. “Alle ruimtes waarin het koud of warm moet zijn, kunnen wij van A tot Z realiseren”, vertelt Kees de Jong, algemeen directeur van Mucon. “Van het advies- en ontwerptraject tot en met de levering, montage en service en onderhoud van vriesdeuren, koeldeuren en bedrijfsdeuren, sandwichpanelen en wand- en vloerprofielen. Dankzij onze betrokken manier van bouwen én doordat we sec werken met A-merk producten, zijn klanten verzekerd van een optimale service, kwaliteit en duurzaamheid.”

“Daar waar de theorie ophoudt en situaties om specifieke, maatwerk oplossingen vragen, komt de kennis en expertise van Mucon optimaal tot zijn recht”, aldus De Jong. “We onderscheiden ons door een betrokken en benaderbare houding. Van de monteurs en projectleiders in het veld tot en met calculators, werkvoorbereiders en directie op kantoor.” Mucon heeft 35 gepassioneerde en ervaren mensen in dienst, vertelt hij. Daarnaast kan het bedrijf bouwen op verschillende vertrouwde montagebedrijven die minstens 10-15 jaar ervaring hebben met het bedrijf, de producten én de laagdrempelige en betrokken aanpak. Zelf heeft De Jong zijn laarzen ook standaard in de auto staan. “Ik bezoek regelmatig projecten en denk actief met onze monteurs, nevenaannemers en klanten mee om de beste oplossingen voor ieder project te bepalen”, vertelt hij. “Hoe groot of klein een project ook is.”

Voor slagerij Kaldenberg bouwde Mucon in 2016 een compleet nieuwe locatie in Vuren.

 

Samenwerken in een bouwteam

Waar Mucon in het verleden projecten offreerde op basis van kant-en-klare tekeningen, wordt de specialist in geconditioneerde ruimtes vandaag de dag veelal al in de voorfase bij een project betrokken. “In een bouwteam met de adviseur, architect en andere specialisten brengen wij graag de mogelijke producten, uitvoeringen en eventuele uitdagingen in kaart”, vertelt De Jong. “Zodat we nog beter invulling kunnen geven aan de wensen van de eindklant. Duurzaam, energetisch en volgens de actuele wet- en regelgeving.”

Thermische optimalisatie

De Jong merkt dat er steeds hogere eisen gesteld worden aan de thermische schil van een gebouw. “Mucon draagt hieraan bij door niet alleen te werken met de beste (A-merk) producten, maar ook door leveranciers te selecteren die duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel hebben. De gebouwen die wij vandaag de dag realiseren, voldoen stuk-voor-stuk aan de BREEAM-eisen. Om hier optimaal invulling aan te geven, werken wij veelal met QuadCore™, een hardschuim isolatiemateriaal met een kleinere, gesloten celstructuur dat in de sandwichpanelen wordt verwerkt en waarmee zeer hoge isolatiewaarden, een betere brandveiligheid én betere milieuprestaties gehaald kunnen worden. En ook met onze bouwkundige detailleringen – de manier waarop wij een geconditioneerde ruimte of gebouw bouwen – dragen wij bij aan een optimale kwaliteit.”

Mucon werkt alle projecten steevast uit in BIM. “Van al onze productfamilies hebben we bovendien de BIM-informatie beschikbaar. Deze informatie is geverifieerd door de fabrikanten, zodat onze klanten verzekerd zijn van betrouwbare én up-to-date informatie.”

Vrieshuis en logistiek centrum voor AGRO Merchants Urk.

 

Mooie, uitdagende projecten

Sinds de oprichting heeft Mucon al vele mooie en uitdagende opdrachten mogen realiseren. “In opdracht van B-Built hebben we recent een vrieshuis en logistiek centrum gebouwd voor AGRO Merchants Urk. Bovendien hebben we afgelopen jaar twee distributiecentra gerealiseerd voor Sligro, in Deventer en Maastricht”, vertelt De Jong. “Ook een mooie referentie is de productielocatie voor de Vegetarische Slager in Breda.” Op dit moment is Mucon betrokken bij de bouw van een groot vrieshuis voor het Amerikaanse MCA in Dinteloord, voor de opslag van vliegtuigmaaltijden voor de internationale markt en een vrieshuis voor The Juice House in Cuijk.  


Mucon

Pauvreweg 7

4879 NA Etten-Leur

Oude Doetinchemseweg 21

7051 DZ Varsseveld

T +31 76 502 25 96

E info@mucon.nl

W www.mucon.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details