Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Steeds meer steden worden de huizen voorzien van een gietvloer

Steeds meer steden worden de huizen voorzien van een gietvloer

In steeds meer steden worden de huizen voorzien van een gietvloer en dat heeft ook zeker zijn redenen. De vloer biedt namelijk een hoop verschillende voordelen en kan daarnaast in een hele hoop verschillende kleuren en afwerkingen geleverd worden. Het is dus ook zeker niet zomaar dat de vloer zo populair is en steeds meer huizen voorzien worden van zo’n vloer.

Wat is het dan precies voor een vloer?

Zoals de naam al doet vermoeden wordt de vloer gegoten. Hij wordt niet gelegd zoals bij traditionele vloeren vaak wel het geval is. Denk aan een tegel vloer. Vaak worden de tegels per stuk gelegd waardoor er een patroon ontstaat. Bij deze vloer is dat dus niet het geval. De vloer wordt gegoten. Er wordt allereerst een mengsel gemaakt van een aantal ingrediënten. Epoxy kan bijvoorbeeld toegevoegd worden aan het mengsel om de vloer te creëren. Wanneer het mengsel gereed is, wordt het mengsel over de ondervloer gegoten door een professional. Dat is niet iets wat iedereen zomaar zelf kan. Het is dus belangrijk dat dit gedaan wordt door een professional om de beste resultaten te krijgen. Wanneer de vloer gegoten is, wordt het tijd om te drogen. Wanneer de vloer gedroogd is, is hij klaar en kan hij dus in gebruik genomen worden.

Waarom een gietvloer?

De belangrijkste reden dat mensen kiezen voor gietvloeren heeft te maken met de manier waarop de vloer gegoten wordt. Er ontstaat namelijk een geheel egale laag als vloer. Hierdoor zitten er geen naadjes in de vloer. De naadjes in een vloer kunnen er voor zorgen dat er vuil blijft hangen, maar ook dat de stofzuiger bijvoorbeeld niet makkelijk het stof op kan zuigen. Bij gietvloeren is dat dus niet van toepassing omdat er geen sprake is van de naadjes. Daar komt bij kijken dat de gietvloer in een hoop verschillende kleuren gemaakt kan worden. Gietvloer kleuren variëren in een hele hoop verschillende kleuren. Alle RAL kleuren kunnen toegevoegd worden in de vorm van pigment aan het mengsel. Hierdoor kun je dus een vloer krijgen in precies de kleur die jij wil. Gietvloer kleuren en afwerkingen kunnen er voor zorgen dat de vloer direct een toevoeging is aan het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook vloer die zorgt dat het huis helemaal in een industriële sfeer is.

Daarnaast kan de vloer ook gebruikt worden voor alle kamers in het huis. Zelfs in de badkamer. De vloer is namelijk waterdicht waardoor het ook niet zo is dat er vocht in de vloer kan trekken. Bij parket is dat bijvoorbeeld een nadeel. Bij deze vloer kan dat niet gebeuren en is het dus mogelijk om de vloer te nemen in de badkamer of keuken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details