Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stedelijk Lyceum Innova: Moderne wenteltrappen en circa 35 ton kilo constructiestaal
In Stedelijk Lyceum Innova zijn twee exclusieve stalen wenteltrappen ingepast, die één geheel vormen met de bordessen.

Stedelijk Lyceum Innova: Moderne wenteltrappen en circa 35 ton kilo constructiestaal

De leerlingen van Stedelijk Lyceum Innova zijn hun schooljaar 2022-2023 begonnen in een nieuw onderkomen aan de Gronausestraat in Enschede, dat voorheen dienst deed als ServiceCentrum Oost. Om het voormalige gebouw van de politie, Onderhoud Enschede en Twentse Zorgcentra geschikt te maken voor haar nieuwe functie zijn meerdere leerpleinen met transparante lesruimten, praktijklokalen en collegezalen gecreëerd. Bovendien is het gebouw voorzien van een groot atrium, kantine en (school)bibliotheek. Van Pommeren engineerde, produceerde, leverde en monteerde het constructiestaal hiervoor. In totaal gaat het om zo’n 35 ton kilo staal. Bovendien realiseerden de ‘mannen van staal’ de nieuwe trappen en bordessen.

“Wij zijn al in een vroeg stadium benaderd door Aannemersbedrijf Haafkes, afdeling Goor, om een goede oplossing en detaillering voor het constructieve staal, de trappen en de bordessen mee uit te denken”, vertelt Dieter Ploeg, projectbegeleider bij Van Pommeren. “Een schoolgebouw heeft een andere vloerbelasting dan een kantoorgebouw. Bovendien zijn indelingen gewijzigd, waardoor bestaande vloeren verstevigd en aangepast moesten worden. Het bestaande atrium is volledig leeggesloopt en opnieuw opgebouwd. Ook hiervoor hebben wij het constructieve staal mogen engineeren, produceren, leveren en monteren.”

Exclusieve trappen

In Stedelijk Lyceum Innova zijn twee exclusieve stalen wenteltrappen ingepast, die één geheel vormen met de bordessen. Beiden vallen op door hun strakke, moderne en open structuur, terwijl een lichte kleurafwerking voor een harmonieuze inpassing in het glazen atrium zorgt. “We hebben de bestaande situatie in kaart gebracht”, vertelt Ploeg. “Bovendien hebben we de detailberekeningen en tekeningen gemaakt en getoetst aan het gebouw én de wensen van de klant, waarna we in eigen beheer met de productie en uitvoering zijn gestart. In onze fabriek in Veenendaal zijn de trappen volledig in elkaar gelast, waarna zij in één keer, met behulp van een grote bouwkraan en via het dak naar binnen zijn gehesen. Dit vroeg om een zorgvuldige afstemming met de aannemer. Immers moest het dak tijdelijk worden verwijderd.”

Complete traject

Van Pommeren heeft uitgebreide kennis en knowhow in staal. “Met professionele passie ontwerpen en realiseren wij projecten die opvallen”, aldus Ploeg. “Van trappen tot balustrades en balkonhekwerken en van het stempelen van monumentale panden tot het verzorgen van complete bouwconstructies. Doordat wij het complete traject in eigen huis verzorgen, zijn opdrachtgevers verzekerd van één contactpersoon van engineering tot uitvoering.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details