Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
State | State-of-the-art geveltechniek

State | State-of-the-art geveltechniek

Voor een optimale esthetiek én woongenot

De net opgeleverde woontoren State nabij Station Amstel in Amsterdam markeert het nieuwe woongebied dat langs de Weespertrekvaart, inclusief de voormalige Bijlmerbajes, tot ontwikkeling moet komen. Het voormalige vervallen industrieterrein waar ooit de Hells Angels hun thuisbasis hadden, ontpopt zich nu als een zeer gewild woongebied.

“We zijn al in een vroeg stadium door VORM Bouw bij het project betrokken, om mee te denken over de techniek, planning en uitvoering”, vertelt Bram Leijser, projectmanager bij Facédo. “Begin 2017 kregen we de opdracht gegund en in december dat jaar hebben we de eerste aluminium kozijnen gemonteerd. Het grootste deel van deze kozijnen is op de locatie van Vianen in Montfoort ingebouwd in de houten gevelelementen, waarna de kozijnen en wanden in één beweging in het project zijn gemonteerd.” De beglazing is uitgevoerd in neutraal gekleurd, geluidsreducerend dubbel HR++ isolatieglas, vertelt hij. “Voor de woningen grenzend aan het spoor hebben we extra geluidsreducerende beglazing aangebracht. Het penthouse op de bovenste verdieping heeft bovendien extra heldere beglazing gekregen. Spiegeling is hier niet aan de orde, waardoor binnen en buiten één worden.”

Maximale (dag)lichtinval
De houten gevelelementen met aluminium kozijnen zijn verdeeld over het gehele project gemonteerd, vertelt Leijser. “Op de begane grond – bij de aluminium draai- en schuifdeuren voor de commerciële en algemene ruimtes – is gekozen voor aluminium vliesgevels, die in het werk zijn aangebracht. Op de kop van de toren is een getoogde vliesgevel toegepast, die zorgt voor een maximale (dag)lichtinval en een optimaal zicht naar buiten.”

Bijlmerbajes

Op de kop van de toren is een getoogde vliesgevel toegepast, die zorgt voor een maximale (dag)lichtinval en een optimaal zicht naar buiten.


Hoogwaardig en duurzaam
Aluminium zorgt voor een hoogwaardige uitstraling en is tevens zeer duurzaam, aldus Leijser. “Daarmee sluit het materiaal perfect aan bij de rest van het gebouw. Vanaf het begin was het ons doel om de vereiste EPC-waarde te halen en met deze geveloplossing zijn wij daarin geslaagd. De aluminium ramen en gevels hebben gemiddeld een UWINDOW van < 1,2 W/m2K en zijn dus hoogisolerend. Doordat alle ramen tevens zonwerend zijn uitgevoerd, worden opwarming in de zomer en hinderlijke schitteringen voorkomen. Daarmee levert Facédo een belangrijke bijdrage aan het wooncomfort.”.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details