Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
State-of-the-art W-installaties

State-of-the-art W-installaties

De installatiespecialist is verantwoordelijk voor de W-installaties, bestaande uit de hemelwaterafvoer, binnenriolering, water, brandbestrijding, sprinkler, verwarming, ventilatie, koeling en regelinstallaties.

“We zijn sinds 2017 bij dit unieke project betrokken”, zegt Directeur Nieuwbouw Jan Nederveen van Klimaatservice Holland. “Met onze partner Van den Pol Elektrotechniek werden we uitgedaagd om een slim gebouw te realiseren met state-of-the-art oplossingen. Dit komt onder meer tot uiting in het smart building concept. Het gebouw denkt op basis van data met de gebouwgebruiker mee om zijn verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.”

23.000 m² strekmetalen plafonds

De kelder vormt het technische hart van het gebouw. Hier staan onder meer de warmte- en koudeverdelers en de zes luchtbehandelingskasten van de luchtbehandelingsinstallatie. Warmte, koude en lucht worden van daaruit, via vijf schachten, door het gebouw gedistribueerd. Klimaatplafonds verwarmen en koelen de ruimten, terwijl vloerroosters zorgen voor de luchttoevoer. Nederveen: “De omvang van het werk vertaalt zich onder meer naar 23.000 m² strekmetalen plafonds en 40 kilometer leidingwerk.”

Logistieke opgave

Begin 2019 startte Klimaatservice Holland met de werkzaamheden. “Een enorme logistieke opgave”, zegt Nederveen. “We zitten op een eiland, middenin Amsterdam, met één aanrijdroute en nauwelijks opslagruimte. Onze spullen worden op afroep vanaf een hub geleverd. Grote spullen, zoals luchtbehandelingskasten, leveren we per schip aan.” Hij benadrukt: “We realiseren ons goed dat we hier werken aan één van de grootste binnenstedelijke ontwikkelingen van West-Europa. Het geeft een enorme kick om daaraan bij te dragen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details