Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
State-of-the-art nieuwbouw voor hoogwerkerdealer in Heinenoord

State-of-the-art nieuwbouw voor hoogwerkerdealer in Heinenoord

Dealer van hoogwerkers en autohoogwerkers HDW Nederland bv heeft begin maart haar nieuwe bedrijfslocatie op bedrijvenpark Hoeksche Waard in Heinenoord in gebruik genomen. De state-of-the-art en klimaatneutrale locatie voorziet in ruim 1.100 m² laadruimte voor elektrisch aangedreven machines, ca. 3.000 m² overdekte werkplaatsruimte en magazijn, ca. 675 m² kantoorruimte, ca. 3.000 m² overige serviceruimtes en werkstations en ruim 17.000 m² opslagruimte en terrein, waarbij een speciale routing is aangelegd voor de aan- en afvoer van hoogwerkmaterieel. De nieuwbouw is uitgevoerd in een bouwteam, met opdrachtgever HDW, architect Toorman Architecten Schiedam, adviseur Schermer Bouwadvies en hoofdaannemer STATON Bouw B.V.. Laatstgenoemde was niet alleen verantwoordelijk voor de bouwkundige werkzaamheden, maar tekende ook voor het grondwerk, de installatietechnieken (E en W), de afbouw en het complete buitenterrein.

“Wij zijn al vanaf de planfase bij de nieuwbouw betrokken”, vertelt Kees Hoogendoorn, eigenaar van STATON Bouw B.V.. “In een bouwteam hebben we onder meer de uitgangspunten en begroting vastgesteld, de routing en logistieke mogelijkheden voor de nieuwbouw onderzocht en de juiste (installatie)partners geselecteerd, waarna de aannemersovereenkomst is gesloten. In maart 2019 zijn we gestart met de bouw. We hebben een kleine duizend palen geheid en de fundering aangebracht, waarna de complete staalconstructie is geleverd en geplaatst. Vervolgens zijn wij gestart met het bekleden van de gevel. Gekozen is voor stalen sandwichpanelen en aluminium kozijnen, die het gebouw een hoogwaardige uitstraling geven.” Zodra de gevel gereed was, zijn gefaseerd alle vloeren gestort, vertelt hij. “Een bewuste keuze, vanwege de grote afmetingen van de vloeren. Tussen de verschillende vloerdelen zijn dilataties aangebracht die de werking van de vloervelden opvangen.”

20200317_080651-kopieren

De gevel is voorzien van stalen sandwichpanelen en aluminium kozijnen, die het gebouw een hoogwaardige uitstraling geven.

 

GPR van 8,5

Het gebouw is zeer goed geïsoleerd. “We hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen en technieken, wat heeft geleid tot een GRP-score van 8,5”, vertelt Hoogendoorn. “Het dak is voorzien van een PIR-isolatie en ruim 120 zonnepanelen. Het houtwerk is uitgevoerd in FSC-hout. Bovendien hebben we zonwerende beglazing toegepast met een lage ZTA-waarde (zontoetredingsfactor). De verlichting is uitgevoerd in LED en voorzien van bewegingsmelders, zodat nergens onnodig energie wordt verbruikt. Een WKO-installatie, vloerverwarming in de kantoren en loods en een uitgebreide luchtbehandelingsinstallatie met warmteterugwinning maken een duurzame klimatisatie mogelijk.” Voor de parkeervoorzieningen op het buitenterrein is gekozen voor een duurzame en onderhoudsarme halfverharding, vertelt hij, waardoor regenwater direct in de bodem kan wegzakken en het grondwater kan aanvullen.

20200317_081205-kopieren

De PDI (Pre Delivery Inspection) voor de dieselafdeling. De vloer van de kantoorruimte in het gele hokje ligt ca 50 cm hoger dan de gewone vloer, zodat de werkplaatschef goed zicht heeft op de werkplaats.

 

Samenwerking in bouwteam

De nieuwbouw in Heinenoord is niet het eerste project dat STATON Bouw B.V. voor HDW Nederland bv heeft uitgevoerd. De afgelopen jaren heeft de huisaannemer ook het hoofdkantoor van zusterbedrijf Mateco (voorheen Gunco) in Rotterdam en een bedrijfspand in Veghel gerealiseerd. “Door te werken in een bouwteam, hebben we maximaal gebruik kunnen maken van ieders kennis, kunde en capaciteit”, aldus Hoogendoorn. “Dit heeft zich vertaald in een efficiënt ontwerp- en bouwproces, met minimale faalkosten, een maximale, constante kwaliteit en een korte doorlooptijd. Precies een jaar na de start van de bouw hebben we onze werkzaamheden opgeleverd, tot grote tevredenheid van onze opdrachtgever.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details