Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
State | 7 liften brengen bewoners State veilig, snel en efficiënt naar de juiste verdiepingen

State | 7 liften brengen bewoners State veilig, snel en efficiënt naar de juiste verdiepingen

Woontoren State is met een hoogte van maar liefst 70 meter Amsterdams nieuwste landmark. Bewoners van de 262 huurappartementen en 43 koopappartementen – waaronder een aantal luxe penthouses – worden dankzij de liften van Orona veilig, snel en efficiënt naar de juiste verdiepingen geleid. “Drie liften bedienen de hoogbouw, drie het lagere gebouwdeel”, vertelt Hans Boekraad, Technisch Commercieel Adviseur bij Orona. “Een shuttle-lift brengt bewoners en bezoekers van de parkeerkelder naar de hoofdentree in de hoogbouw, waar kan worden overgestapt op een andere lift. Hiermee wordt voorkomen dat bezoekers ongezien het gebouw kunnen betreden.”

Orona werd al in het ontwikkelstadium door ontwikkelaar VORM bij de nieuwbouw betrokken, om advies te geven over onder meer de capaciteit en maatvoering van de liften. “Om een goede configuratie/belifting van de nieuwbouw te borgen, hebben we diverse capaciteitsberekeningen uitgevoerd”, vertelt Boekraad. “Zeven liften voorzien in een optimale toegankelijkheid van het gebouw. Naast een rolstoeltoegankelijke shuttle-lift met een hefvermogen van 630 kilo/8 personen hebben wij zes brancardliften met een hefvermogen van 1.000 kilo/13 personen uitgeënigeerd, geïnstalleerd, ingeregeld en getest. De liften in de hoogbouw hebben een hefsnelheid van 1,6 meter per seconde; de laagbouwliften gaan 1 meter per seconde.”

Orona

Zodra iemand een lift wil gebruiken, dan bepaalt het besturingssysteem welke lift wordt ingezet.


Geavanceerde besturing
In de hoogbouw is een zogeheten 3-groep geïnstalleerd, vertelt Boekraad. “De drie liften liggen naast elkaar in de liftschacht en zijn via de besturingsgroep aan elkaar gekoppeld. Zodra iemand een lift wil gebruiken, dan bepaalt het besturingssysteem welke lift wordt ingezet. Twee liften reiken tot de 21e verdieping, de derde lift gaat door naar het penthouse op de bovenste (22e) etage. Middels een bijzondere prioriteitenschakeling krijgen de bewoners van dit penthouse voorrang bij het oproepen van deze lift. Tijdens de rit naar boven of beneden kunnen andere bewoners en/of bezoekers niet in de liftcabine instappen. Dankzij een uitgekiend toegangscontrolesysteem krijgen onbevoegden bovendien geen toegang tot de bovenste verdieping.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details