Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Startsein bouw aardgasvrije en energieneutrale woningen Het Land Fase 13 in Spijkenisse

het-land-fase-13

17 april 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Ontwikkelingscombinatie V.O.F. Dijkzone, een samenwerking van VORM, Dura Vermeer en Ballast Nedam Development, geeft op donderdag 18 april het startsein voor de bouw van 40 aardgasvrije en energieneutrale woningen in Het Land Fase 13 in Spijkenisse. De ontwikkeling van deze fase ligt in handen van Ballast Nedam Development. Wethouder Igor Bal verricht in het bijzijn van kopers en andere betrokkenen de officiële handeling. Alle woningen zijn verkocht.

Het Land Fase 13
Het Land fase 13 maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling De Elementen. Deze nieuwe wijk aan de rand van Spijkenisse biedt een leefomgeving met alle bijbehorende voorzieningen voor diverse doelgroepen. Ballast Nedam Development ontwikkelt in totaal 40 energieneutrale nieuwbouw koopwoningen: 36 extra ruime rij- en hoekwoningen van 4,80, 5,40 en 6 meter breed en 4 karakteristieke twee-onder-een-kapwoningen op een ruime kavel van 122 m² circa tot 289 m². De koopsommen zijn vanaf € 252.500 tot en met € 429.500. De woningtypen zijn ontworpen door Schippers Architecten BNA te Den Haag. De realisatie is in handen van Ballast Nedam West.

Standaard innovatief en duurzaam verwarmingssysteem
Door eerdere ervaringen en onderzoek van Ballast Nedam Development is het besluit genomen om al deze woningen aardgasvrij uit te voeren en als energieneutrale woningen aan te bieden. Elke woning beschikt standaard over een innovatief verwarmingssysteem: een warmtepompinstallatie in combinatie met zonnepanelen, levert warmte en energie. Een zeer goede isolatie, slimme ventilatie en vloerverwarming doen de rest.

Meer informatie is te vinden op de website van Het Land: www.hetlandspijkenisse.nl.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details