Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw

Start bouw sociale huurwoningen van nieuwbouwproject De Eenhoorn fase 2 in Amsterdam-Oost

ai_de-eenhoorn-fase-2-van-heren-5-kopieren

16 januari 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Compacte appartementen met Fins design zorgen voor slimme woonindeling

De bouw van fase 2 van nieuwbouwproject De Eenhoorn aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost is gestart. Hieke Bakker, ontwikkelingsmanager bij woningcorporatie Ymere gaf samen met stadsdeelbestuurder Ivar Manuel op maandag 13 januari 2020 het officiële startsein voor de start bouw van fase 2 van het bouwproject. In De Eenhoorn moeten 124 beneden-boven-woningen plaats maken voor 330 appartementen die geïnspireerd zijn op een Fins design. Fase 1 waarin 149 appartementen worden gerealiseerd, is al in aanbouw. In fase 2 komen er nog 181 appartementen bij. TBI-onderneming ERA Contour is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen en begeleidt de sloop van de huidige huurwoningen. Het ontwerp van fase 1 is van Korth-Thielens Architecten. Heren 5 architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de appartementen van fase 2.

Hieke Bakker, ontwikkelingsmanager bij Ymere geeft het officiële startsein voor de start bouw van fase 2 van nieuwbouwproject De Eenhoorn.

 

Volgens directeur portefeuillevernieuwing bij Ymere, Viviane Regout heeft haar corporatie bewust gekozen voor compacte woningen op die plek. Er stonden 124 woningen. Ymere bouwt 330 sociale huurwoningen terug. Het gaat om (starters)appartementen van 33, 45 en 60 m². Voor gezinnen is een aantal appartementen beschikbaar van 87 m2 met drie slaapkamers. Een veranderende samenstelling van de bevolking vraagt volgens Regout om een ander type woning. “In Amsterdam is er grote behoefte aan woningen voor starters en kleinere één- en tweepersoonshuishoudens”, zegt Regout.

“We vinden het geweldig dat we samen met Ymere deze buurt vernieuwen. De start bouw van fase 2 van De Eenhoorn is weer een mooie mijlpaal in het nieuwbouwproject en de nieuwe uitstraling van de Rudolf Dieselstraat krijgt zo steeds meer vorm”, zegt Jeroen Heijdra, directeur bij ERA Contour.

Artist impressie project De Eenhoorn Fase 1. © Korth Tielens Architecten.

 

Slimme woonindeling 

De appartementen in De Eenhoorn hebben een compact formaat en variëren van 32 tot ruim 80 vierkante meter. Dankzij de compacte woning kunnen meer woningzoekenden blij worden gemaakt met de sleutel van hun nieuwe huis. Bovendien wordt het aantal beschikbare vierkante meters optimaal benut door een slimme woonindeling. Zo zijn er gemeenschappelijke ruimtes en gedeelde voorzieningen in het appartementencomplex. Denk aan een gedeelde centrale hal, wasruimtes en binnentuinen. Deze ruimtes zorgen niet alleen voor meer veiligheid, maar ook voor meer verbondenheid tussen de bewoners. Zo leren buren elkaar makkelijker kennen. De gedeelde ruimtes zorgen er ook voor dat de woonplek dezelfde gebruiksgemakken heeft als een grotere woning. De toekomstige bewoners kunnen straks ook nog eens genieten van een lichte woonruimte dankzij de grote raampartijen in De Eenhoorn.

Oplevering in het voorjaar van 2021

De oplevering van de eerste woningen van De Eenhoorn fase 2 is naar verwachting in het voorjaar van 2021.Meer informatie over het project is te vinden op www.ymere.nl/eenhoorn.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details