Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stalen wanden bieden maximale mogelijkheden in functionaliteit én esthetiek
Vertrouwelijke vergaderingen en telefonische gesprekken vragen om concentratie, stilte en privacy, waarin Maars Living Walls uitstekend kan voorzien.

Stalen wanden bieden maximale mogelijkheden in functionaliteit én esthetiek

Vertrouwelijke vergaderingen en telefonische gesprekken vragen om concentratie, stilte en privacy, waarin Maars Living Walls uitstekend kan voorzien. De Harderwijkse wandenspecialist biedt een uitgebreid gamma stalen en Cradle-to-Cradle gecertificeerde wanden die niet alleen beschikken over indrukwekkende visuele, akoestische en brandwerende eigenschappen, maar waarin ook alle installaties onzichtbaar kunnen worden verwerkt.

In kantooromgevingen wordt steeds vaker gekozen voor glazen wanden. Tussen de werk- en vergaderruimtes echter worden nog te vaak metalstud wanden met metalen profielen en gipsplaten toegepast, die in het werk worden opgebouwd en weinig flexibel en/of duurzaam zijn. “Bij aanpassingen aan het kantoor moeten de wanden worden verwijderd en afgevoerd. Immers leent gips zich niet of nauwelijks voor hergebruik”, weet Marc Vreeker, Sales Project Manager bij Maars Living Walls. “De toepassing van onze duurzame, voorafgewerkte en demontabele wanden biedt in dit geval uitkomst. Onze stalen wanden hebben een hogere massa, met name aan de buitenzijdes, waardoor een hoge geluidsisolatie tot 60 dB behaald kan worden. Met een waardering van S1 A2 beschikken onze wanden bovendien over de hoogst haalbare rook- en brandklasse voor systeemwanden. Een brandwerendheid tot 60 minuten (EI 60) is geen enkel probleem. Ook worden Wifi-signalen versterkt, waarmee de wanden ieder ander modulair wandsysteem overstijgen.”

Een whiteboardfinish maakt de wand ook geschikt voor brainstorm- en scrumsessies.

‘Living Walls’

Naast een optimale functionaliteit dragen de stalen wanden van Maars Living Walls ook bij aan de esthetiek van een ruimte. De wandpanelen zijn eenvoudig te reinigen en niet krasgevoelig, waardoor zij jarenlang hun mooie en nette uitstraling behouden. “Dankzij de magnetische eigenschappen kunnen schilderijen, foto’s en zelfs brandblussers zonder lijmen of schroeven worden bevestigd”, aldus Vreeker. “De wandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren. Naast een softtouch of zijdeglans poedercoating behoren bijvoorbeeld afwerkingen met stof, vilt of fineer tot de mogelijkheden. Een whiteboardfinish maakt de wand bovendien geschikt voor brainstorm- en scrumsessies. Niet voor niets hebben wij ‘Living Walls’ aan onze bedrijfsnaam toegevoegd.”

Dankzij de toevoeging van een antibacteriële poedercoating lenen de stalen wanden zich ook uitstekend voor toepassing in laboratoriumomgevingen, cleanrooms, ziekenhuizen, apotheken en tandartspraktijken. De wanden zijn niet-poreus en kunnen volledig luchtdicht worden afgesloten, waardoor de drukhiërarchie in steriele ruimtes uitstekend geborgd kan worden.

Optimum in geluidsabsorptie en geluidsisolatie

Voor ruimtes met een slechte ruimteakoestiek (lange nagalmtijd) biedt Maars Living Walls de mogelijkheid om perforaties in de wand aan te brengen. “Door aan de binnenzijde geluidsabsorberend materiaal toe te voegen, wordt een hoge absorptieklasse (αw > 0,75) mogelijk”, vertelt Vreeker. “De montage van een dunne stalen cassette in de wand voorkomt dat de geluidsisolatie hierbij negatief wordt beïnvloed.”

Veel details

Aan de basis van de stalen binnenwanden liggen verzinkt stalen klemstijlen, die tussen de voorafgewerkte vloer en plafondregel worden geplaatst. Vervolgens kunnen de klemstijlen worden aangebracht, waarna de stalen afwerkpanelen eenvoudig met magneten en clips in het profiel geklikt kunnen worden. “Alle panelen beschikken over omgezette zijkanten en grijpen in dezelfde klemstijl, waardoor een naadloze aansluiting ontstaat.” In het paneel wordt een mineraalboard (gips, diamondboard of fermacel) of minerale wol verlijmd, afhankelijk van de brand- of geluidsisolatie-eisen. Ook is het mogelijk om de minerale wol los in het paneel aan te brengen, waardoor de isolator in de toekomst eenvoudig gerecycled kan worden.

De wandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren.

Uitgebreid deurenprogramma

Naast stalen wanden produceert en levert Maars Living Wall een uitgebreid deurenprogramma, waaronder diverse stalen deuren van 40 en 100 mm dikte die in exact dezelfde kleur als de wanden en kozijnen gepoedercoat kunnen worden. “Dankzij een keur aan body’s en isolatiematerialen kan iedere gewenste brandwerendheid (> 60 minuten) en geluidsisolatie (> 44 dB) worden behaald”, aldus Vreeker. “De geluidsisolatie is aangetoond in een laboratorium waar de volledige deur inclusief kozijn en hang- en sluitwerk is getest. Een naadloze aansluiting in esthetiek én prestaties is het resultaat.”

Over Maars Living Walls

Van productontwikkeling tot en met productie, levering, montage en aftersales: Maars Living Walls heeft alle disciplines in eigen huis. “Wij ondersteunen architecten, projectontwikkelaars, eindgebruikers en andere stakeholders graag om tot de beste oplossing voor hun project te komen. Bovendien beschikken we over een serviceafdeling die de stalen systeemwanden demonteert en opnieuw samenbouwt bij veranderende huisvestingvraagstukken. Mede dankzij dit hergebruik zijn systeemwanden in lengte van jaren dé duurzaamste oplossing. Van al onze producten zijn uitgebreide brochures en technische informatie beschikbaar.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details