Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stalen trappen met bamboe en glasbalustrades. Podiumtrap als blikvanger
De trapbomen van deze trap zijn van staal, maar de bamboe treden bepalen de uitstraling.

Stalen trappen met bamboe en glasbalustrades. Podiumtrap als blikvanger

Het nieuwe pand van Galapagos heeft een bijzondere, open uitstraling. Stalent BV heeft veel van het zichtbare (en onzichtbare) staalwerk geleverd, met hierin een combinatie van staal met bamboe treden, handleuningen en glasbalustrades.

“Het is een uitdagend en complex project, waarbij de planning al vast lag en veel inpandig gewerkt moest worden”, zegt Cees van der Bas, eigenaar van Stalent BV. De firma is verantwoordelijk voor de stalen trappen, balustrades en bamboe relingen. Het meest in het oog springt straks de brede podiumtrap in het atrium, die meteen zichtbaar is bij binnenkomst. “De trapbomen van deze trap zijn van staal, maar de bamboe treden bepalen de uitstraling.”

Hoog afwerkingsniveau

Stalent is gewend om in het hogere segment te werken. “Een dusdanig afwerkingsniveau is ons niet vreemd. We zijn verantwoordelijk voor het hele traject. Van de engineering, waarbij alles wordt uitgewerkt in BIM, tot en met de montage. Daardoor heeft de opdrachtgever één aanspreekpunt. Wij werken met staal, maar ook de enorme hoeveelheid bamboe en glas waren voor ons geen probleem.” Voor het inpandig monteren gebruikte Stalent diverse hulpmiddelen. Tijdens de totstandkoming van dit artikel was het bedrijf nog steeds op dit project aan het werk. “Dit doen we in opdracht van onze vaste partner De Vries en Verburg, een samenwerking die perfect verloopt.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details