Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

Stalen gaaspanelen: de mogelijkheden zijn eindeloos!

vergaderruimte-2
De panelen worden steeds vaker gebruikt als esthetische afwerking. Denk hierbij aan het indelen en afschermen van werkplekken, restaurants, musea, lofts en creatieve zones.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Troax

10 januari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Al meer dan 65 jaar ontwikkelt, produceert en levert Troax innovatieve stalen gaaspanelen voor het afschermen van machines, het compartimenteren van magazijnen en het indelen van kelders, bergingen, (parkeer)garages en technische ruimtes. “Onze producten zijn te vinden in tal van toepassingen over de hele wereld, waar zij mensen, eigendommen én processen beveiligen”, vertelt coördinator sales en marketing Sigrid Herbosch. “De panelen worden bovendien steeds vaker gebruikt als esthetische afwerking. Denk hierbij aan het indelen en afschermen van werkplekken, restaurants, musea, lofts en creatieve zones, bijvoorbeeld in combinatie met begroeiing.”

Opslag- en magazijnruimten die zijn opgebouwd uit scheidingswanden van stalen gaaspanelen bieden vele voordelen, volgens Herbosch. Zo laten gaaspanelen veel licht door en zorgen zij voor een uitstekende ventilatie. “Bovendien beschermen stalen gaaspanelen tegen inbraak en schade én zorgen zij voor een bijzondere esthetiek.”

De stalen gaaspanelen van Troax worden veelvuldig gebruikt voor het opdelen van bergingen, zolders, fietsenstallingen en garages.

Volledig modulair

De stalen gaaspanelen van Troax worden veelvuldig gebruikt voor het opdelen van bergingen, zolders, fietsenstallingen en garages. Maar ook vrijstaande gaaskooien zijn mogelijk, vertelt Herbosch. “De mogelijkheden gaan veel verder dan het initiële doel. De enige beperking is de creativiteit van de afnemer. Al onze gaaspanelen zijn zeer duurzaam en kunnen 100% gerecycleerd worden. Bovendien heeft het materiaal een lange levensduur. De systemen zijn volledig modulair. Wanneer behoeftes wijzigingen, kunnen opstellingen eenvoudig gedemonteerd en in een andere configuratie opnieuw opgebouwd worden. Ook zijn de systemen aanpasbaar aan iedere situatie. Schuine plafonds en aflopende vloeren zijn geen enkel probleem.”

Ongekende ontwerp- en toepassingsvrijheid

Architecten en eindgebruikers hebben bij Troax keuze uit gaaswanden met lichte, medium of zware panelen, mazen van 50×50, 25×25 of 100×50 mm en diverse inbraakweerstandsklassen, die naar wens ook gecombineerd kunnen worden. En ook volledig gesloten plaatsystemen zijn mogelijk. “De stalen gaaswanden kunnen in iedere RAL-kleur worden afgewerkt”, benadrukt Herbosch. “Bovendien beschikken we over een thermisch verzinkte (gegalvaniseerde) variant, waardoor ook plaatsing in vochtige (buiten)ruimtes mogelijk is. In combinatie met de modulaire opbouw ontstaat een ongekende ontwerp- en toepassingsvrijheid.”

De gaaspanelen worden standaard als bouwpakket aangeleverd. Montage in eigen beheer is eenvoudig mogelijk, dankzij uitgebreide montagetekeningen, solide muur-, plafond- en vloerbevestigingen én een gedegen servicedienstverlening.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details