Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stalen deur-kozijncombinaties voor woontorens Zalmhaven Rotterdam

Stalen deur-kozijncombinaties voor woontorens Zalmhaven Rotterdam

De 485 appartementen van woontorens De Zalmhaven I (highrise), II en III (midrise) in Rotterdam worden voorzien van stalen Daloc deur-kozijncombinaties. In opdracht van BAM Bouw en Techniek – Grote Projecten verzorgt HSE de planning, levering en montage van de woningtoegangscombinaties.

“De Daloc deur-kozijncombinaties zijn uniek in de markt”, benadrukt Daniel van Winsen, oprichter/eigenaar en commercieel directeur van HSE. “Ze zijn namelijk als set ontwikkeld, geproduceerd en gecertificeerd, inclusief kozijn, slot, scharnieren en composiet onderdorpel. Bovendien voldoen de deur-kozijncombinaties aan alle belangrijke eisen op het gebied van brand (EW30 en EW60), geluid (38-50 dB) en inbraakwerendheid (SKG3). De Daloc deur-kozijncombinaties zijn vervaardigd uit staal, een materiaal dat niet of nauwelijks vervormt. Is een deur eenmaal gemonteerd, dan zal hij niet snel afhangen. Ook kan de deur tegen een stootje en heeft hij zelden of geen onderhoud nodig. Kou, tocht, rook, vocht en onaangename luchten worden efficiënt geweerd. Niet voor niets vinden de deur-kozijncombinaties gretig aftrek in hoogbouwprojecten.”

De Daloc deur-kozijncombinaties worden geproduceerd in Zweden, op basis van een vooraf afgestemde maatvoering. “Normaliter verzorgt HSE het complete logistieke traject, waarbij de producten just-in-time op de bouw worden aangeleverd”, vertelt Van Winsen. “Vanwege de complexiteit van dit project echter is gekozen om de producten direct vanuit Zweden naar de hub van BAM Bouw en Techniek in Rotterdam te vervoeren, vanaf waar de aannemer het transport naar de bouwlocatie én de juiste verdiepingen van de woontorens verzorgt. Wel staat HSE in voor de montage van de deur-kozijncombinaties.” De eerste Daloc deur-kozijncombinaties zijn inmiddels gemonteerd, vertelt hij. Net voor de bouwvak van 2021 worden de laatste elementen geplaatst.

Over HSE

HSE is 15 jaar geleden gestart als een renovatiebedrijf, maar wordt inmiddels ook veel gevraagd in nieuwbouwprojecten. “Wij werken veelal in opdracht van aannemerspartijen”, vertelt Van Winsen. “Bijvoorbeeld in (grootschalige) woningbouwprojecten, waarvoor we als een projectpartner allerhande constructie-, gevel- en interieurtimmerwerken en dakwerken verzorgen. We zijn vakkundig, flexibel en denken graag mee over de best passende projectaanpak, met tevreden opdrachtgevers én bewoners als resultaat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details