Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Stadswinkel Tilburg transformeert met prefab HSB-elementen

Impressie-Stadswinkel-Tilburg2

26 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

WEBO zal hierbij haar helpende hand bieden. De start van het project was in maart 2021 en de bouw zal ongeveer 1,5 jaar in beslag nemen… Bent u klaar voor de transformatie van het Stadskantoor 2 Tilburg? 

Het project

Inmiddels is Tilburg voorzien van een nieuw stadhuis, maar daar hoort een vernieuwde stadswinkel bij! Stadskantoor 2, gelegen aan het Koningsplein, zal in komend 1,5 jaar omgetoverd worden tot de Stadswinkel van Tilburg.

De voormalige bibliotheek en gedeeltelijk gemeentekantoor zal volledig worden getransformeerd tot Stadswinkel. Inwoners kunnen op de begaande grond terecht voor diensten, producten informatie van de gemeente Tilburg. Daarnaast dienen de overige verdiepingen van het gebouw als kantoor voor gemeente personeel.

Duurzaam gebouw

Tilburg stelt hoge eisen aan haar eigen gebouwen als het gaat om duurzaamheid. De Stadwinkel van Tilburg zal een duurzaam gebouw worden. Deze ambities worden gehaald door de nieuwste technieken te gebruiken op gebied van klimaat, duurzaamheid en hergebruik. Zo komen er zonnepalen op het dak te liggen en wordt in het interieur hergebruikte materialen ingezet.


De gevel wordt onder andere bekleed met Accoya hout dat behandeld is met azijn, hierdoor heeft het een lange levensduur en vrij van onderhoud. Daarnaast komt er een tuin op het terras, wat weer goed is voor isolatie en flora en fauna

HSB-wanden

Maar we horen u al denken, wat is het aandeel van WEBO in deze transformatie? WEBO levert haar circulaire HSB-elementen. Het gebruik van houtskeletbouw wanden kent grote  voordelen met een projecten zoals deze. Allereerst zorgt het voor aanzienlijke bouwtijdverkorting, immers worden er stappen van de traditionele bouw overgeslagen door het prefab element. In de fabriek van WEBO wordt het isolatiemateriaal direct verwerkt, waardoor het gevelelement alleen maar gemonteerd en afgewerkt hoeft te worden op de bouw.

Daarnaast kent het HSB-element een hoge luchtdichtheidskwalificatie, met andere woorden het energieverlies van het gebouw wordt tegengegaan. Met de lichtgewichte elementen zijn de gevels van circulair materiaal dat bijdraagt aan de duurzame ambities van Tilburg.

Bent u benieuwd wat een HSB-element van WEBO voor uw transformatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag met duurzaam bouwen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details