Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stadskantoor, Tilburg | Maatwerk interieurelementen voor nieuw Stadskantoor in Tilburg

Stadskantoor, Tilburg | Maatwerk interieurelementen voor nieuw Stadskantoor in Tilburg

Imposant door perfectie

Het interieur van het nieuwe Stadskantoor in Tilburg kenmerkt zich door biobased materialen. In de hoogbouw, laagbouw en Raadszaal bekleedt Verschuren Interieurbouw de wanden en plafonds met fraaie, akoestische panelen. De vaste interieurelementen van haar hand vallen op door hun stijl en elegantie.

Verschuren Interieurbouw werd al in een vroeg stadium bij het project betrokken. Samen met BAM Bouw en Techniek ontwikkelde zij een Plan van Aanpak voor het vaste interieur. “De planning was een uitdaging op zich”, vertelt Rolf van der Linden van Verschuren Interieurbouw. “Om een project met deze omvang en doorlooptijd te realiseren, moet je goed vooruit kunnen denken.” Maar het interieur vroeg vooral vakmanschap. Op veel plaatsen werden exotische materialen gecombineerd of moesten meerdere disciplines hun krachten bundelen om een element uit te voeren. “Denk hierbij aan de installatiewerken, die aan het oog onttrokken moesten worden om het beoogde strakke resultaat te krijgen.”

Imposant door perfectie

Een stijlvolle eyecatcher is de bar op de begane grond van de laagbouw. Hier bekleedde Verschuren Interieurbouw de achterwand (60 x 4,5 m) met gegroefd akoestisch materiaal. De wand is tevens voorzien van zichtbare en onzichtbare kast-elementen. “Het wandmeubel is al imposant door zijn afmetingen”, vertelt Paul Ronde van Verschuren Interieurbouw. “Maar bekijk je het meubel van dichtbij, dan valt ook de perfectie op. Overal lopen de sleufjes door, ook als ze worden onderbroken.”

Gefocust

Een ander staaltje van vakmanschap is het interieur van de Raadszaal. Ook hier zijn de wanden bekleed met akoestische panelen. Op de eerste verdieping wordt de sfeer bepaald door zo’n honderd bureaus in drie cirkels. Op de tribune schittert een lange, stijlvolle tafel voor de pers. “Deze grote opdrachten passen ons als een jas”, vertelt Van der Linden. “We zijn een nuchtere, moderne organisatie met vakmanschap en blijven gefocust op het eindresultaat. Stapje voor stapje realiseren we wat onze opdrachtgever voor ogen heeft.” En als iemand nu toch zou vragen wat hij er zelf van vindt? “Dit is voor mij een interieur met het bekende WAUW-effect.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details