Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stabiele en draagkrachtige ondergrond

Stabiele en draagkrachtige ondergrond

Grondig met draagkracht. Dat is het motto van multidisciplinair aannemingsbedrijf Van de Beeten, dat ook in project Next Level Dorshout perfect tot uiting kwam. Op de projectlocatie aan de Dorshout in Veghel heeft Van de Beeten alle grondwerk, de ondergrondse infra en de terreinverharding verzorgd. “Bovendien hebben wij gezorgd dat Van Berlo Systeemfunderingen, Van Berlo Bedrijfsvloeren en Bouwbedrijf van de Ven exact volgens planning en vanaf een stabiele en draagkrachtige ondergrond hun werkzaamheden konden uitvoeren”, vertelt Peter Verbakel, manager infraprojecten bij Van de Beeten. “Onze cementgebonden fundering speelde hierin een essentiële rol.”

De werkzaamheden voor Van de Beeten startten in maart 2021 met het ontgraven van de laadkuilen, het graafwerk voor de hal en het egaliseren van de grond, vertelt Verbakel. “Ook hebben wij de mantelbuizen voor kabels en leidingen aangebracht, gevolgd door een cementgebonden fundering.” De cementgebonden fundering zorgt voor een stabielere ondergrond en betere draagkracht, zodat ook de zwaarste machines het terrein op konden, vertelt hij. “Bovendien konden alle bouwpartijen het terrein rond de hal gebruiken als bouwplaats én diende de fundering als basis voor de eindverharding. In dit geval is gekozen voor straatwerk en asfalt, dat we net voor de oplevering hebben aangebracht.”

Kort na het aanbrengen van de cementgebonden fundering is Van Berlo gestart met de fundering voor het distributiecentrum met kantoren, die Van de Beeten weer heeft aangevuld met zand. “Hierdoor kon de staalbouwer vanaf een nette bouwvloer verder bouwen”, aldus Verbakel. “Voorafgaand aan de montage van het dak hebben wij de riolering rondom het gebouw aangelegd, zodat ook de hemelwaterafvoer direct goed geregeld was. Zowel het riool- als verhardingsontwerp zijn in eigen beheer door ons uitgewerkt.”

In dit project heeft Van de Beeten zijn eigen, unieke cementgebonden fundering toegepast: Optiblend. “De grondstoffen voor deze fundering vervoeren wij zelf per schip van Sluiskil naar Oss”, aldus Verbakel. “En ook het cement dat hieraan wordt toegevoegd, halen wij met eigen vrachtwagens op. Op onze locatie in Oss staat een grote menginstallatie, waar het materiaal zorgvuldig wordt gemengd. Dankzij onze eigen trailers kan het eindproduct ook in eigen beheer op de projectlocatie worden geleverd, waar onze ervaren machinisten instaan voor het verwerken en verdichten. Hiermee worden opdrachtgevers compleet ontzorgd.” Groot voordeel van het eindproduct is de gunstige Milieu Kosten Indicator (MKI), die grote voordelen biedt in BREEAM-­projecten, vertelt hij. “Bovendien heeft ons product een hogere stabiliteit en druksterkte, waarvan ook in dit project de vruchten zijn geplukt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details