Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Staalwerk voor Heineken Experience
Jonkers Bouwmetaal is verantwoordelijk voor de daklichten.

Staalwerk voor Heineken Experience

Maatwerk tot in detail

Wie straks de Heineken Experience bezoekt kan niet om het werk van Jonkers Bouwmetaal heen. De specialist op het gebied van alles wat met staal en glas te maken heeft, is onder meer verantwoordelijk voor de grote ketel waar de bezoekers doorheen kunnen lopen.

De doorgesneden ketel.

Roelof Jonkers: “Het was een heel bijzonder object om aan te werken. De oude ketel hebben wij doorgehaald en het onderste deel laten zakken. Dat deel wordt weggewerkt in de vloer, met een beloopbare glasplaat er overheen. Straks kun je dus door de ketel heen lopen, in feite loop je óver het ene deel en kijk je omhoog het andere deel in.” Hoewel dit element opvallend is, nam Jonkers daarnaast het hele constructieve deel op zich en is het bedrijf al vanaf het begin bij het project betrokken.

Het bijzondere is gewoon

“Wij doen eigenlijk alleen maar bijzondere projecten, dat is onze specialiteit. Dit doen wij ook vaak samen met Salverda, een fijne partij om mee samen te werken.” Ook aan de bijzondere woontorens van The Valley werkte Jonkers mee door al het buitenhekwerk te leveren en monteren. “Wij zijn sterk in maatwerk tot in detail, dit deden wij ook samen met Salverda in Artis. Bij Heineken Experience zijn we onder meer verantwoordelijk voor de trappen en hekwerken. Zowel in het nieuwe deel als voor de aanpassingen van het oude deel.”

Een belangrijk deel van het project volgt nog. “We maken en monteren straks de daklichten voor het nieuwe ontvangstdeel. Dat was een complex onderdeel, omdat de trap die aan het gebouw hangt dwars door het daklicht heen gaat. De engineering is nu achter de rug en de productie is in volle gang. Het vergt zeker nog inspanning om alles goed uit te voeren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details