Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Staalconstructiebedrijf verdubbelt strategische locatie in haven van Vlissingen

Luchtbeeld-de-Donge-(2)
De ligging in de haven van Vlissingen is uniek: aan open zee, ten zuiden van Nederland en ten noorden van België.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | ASK Romein/Hillebrand

12 januari 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

ASK Romein is een hoofdaannemer en staalconstructiebedrijf met diverse vestigingen in Nederland en België. Om leidend te zijn in álle vormen van staalbouw, nam de bedrijvengroep in 2017 constructiebedrijf Hillebrand over. Afgelopen zomer werd een nieuwe stap gezet in de groeiambitie, met de aankoop van de loodsen van voormalige scheepswerf de Donge in Vlissingen. Dankzij deze strategische aankoop kunnen ASK Romein én Hillebrand in de toekomst nog grotere en complexere staalbouwprojecten binnenhalen.

Hillebrand produceert en levert complexe staalconstructies voor de bruggenbouw, weg- en waterbouw en offshore sector. “Op dit moment zijn wij een gekende en gewaardeerde speler in het middensegment, maar onze ambitie is om op termijn ook een vooraanstaande rol te vervullen in het hogere segment”, aldus Jan Krielaart, Business Unit Director bij Hillebrand. “De aankoop van de Donge is in dit kader een logische stap. De voormalige scheepswerf bevindt zich op een steenworp afstand van onze bestaande vestiging in Vlissingen, aan de Kraayerthaven. Beide locaties worden slim verbonden door een nieuwe kade in het water. Bovendien wordt de complete locatie gefaseerd omgebouwd tot een nieuwe, moderne constructiewerkplaats voor infra en offshore.” 

Op dit moment wordt druk gewerkt aan de aanleg van nieuwe wegenis, de renovatie van de bestaande kantoren en de realisatie van bijkomende kantoorfaciliteiten.

Geen beperkingen meer

“De ligging in de haven van Vlissingen is uniek: aan open zee, ten zuiden van Nederland en ten noorden van België. Maar ook met zeer diep vaarwater, waardoor de grotere installatieschepen direct kunnen aanmeren”, aldus Krielaart. “Hierdoor zijn hoogte-, breedte- en lengtebeperkingen van onze constructie-elementen niet langer aan de orde. Schepen en pontons kunnen direct voor onze productiefaciliteiten aanmeren. Alle bruggen en offshore constructies die we bouwen, kunnen bovendien rechtstreeks en zonder belemmeringen van sluizen of bruggen over open water worden vervoerd. Om een optimaal transport vanuit de hallen en vanaf het afbouwplein over de kade naar de pontons en schepen te borgen, wordt de bestaande scheepshelling van de Donge dichtgemaakt.”

Volledige realisatie in eigen beheer

De afgelopen maanden zijn enkele loodsen op het terrein van Hillebrand afgebroken. Op dit moment wordt druk gewerkt aan de aanleg van nieuwe wegenis, de renovatie van de bestaande kantoren en de realisatie van bijkomende kantoorfaciliteiten, aldus Krielaart. “Zodra dit alles gereed is, gaan we over tot de bouw van de nieuwe kade, de vervanging van de huidige beplating door een afwerking in onze huisstijl, de realisatie van een nieuwe conserveringshal, enzovoort.” Alle werkzaamheden worden in eigen beheer door de ASK Romein bedrijven uitgevoerd. Binnen enkele jaren moet de vernieuwbouw gereed zijn, maar nu al wordt op volle kracht geproduceerd. Begin november zijn zelfs alle activiteiten én personeel vanuit Middelburg naar Vlissingen verhuisd, waardoor één centrale en modern geoutilleerde locatie voor infra en offshore ontstaat.

Met de nieuwe scheepswerf beschikt Hillebrand over een locatie waar alle benodigde faciliteiten voor groei voorhanden zijn. Het terreinoppervlak is uitgebreid van circa 20.000 tot ruim 50.000 vierkante meter. Bovendien is het overdekte oppervlak verdubbeld, van 10.000 naar bijna 20.000 vierkante meter. Een belangrijk onderdeel hiervan is een hal van 170 meter lang, 40 meter breed en 40 meter hoog, waar omvangrijke staalmodules geassembleerd kunnen worden. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details