Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

‘Staal en aluminium voor House Modernes’

Na jaren van voorbereiding en uitvoering is JM van Delft & zn klaar met de renovatie van de complete gevel van dit iconische pand. (Beeld: Maartje Brand)

Tekst | JM van Delft & zn

Beeld | JM van Delft & zn

13 december 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

In het centrum van Utrecht is het voormalige pand van luxe warenhuis Galeries Modernes in haar oude glorie hersteld en getransformeerd tot House Modernes. Na jaren van voorbereiding en uitvoering is JM van Delft & zn klaar met de renovatie van de complete gevel van dit iconische pand.

In opdracht van hoofdaannemer Heilijgers Bouw was JM van Delft & zn verantwoordelijk voor de engineering, productie, levering en het montageproces. Met een creatie van staal (buitenkozijnen, balkonhekken en luifels) en aluminium (kozijnen in de achtergevels, dakopbouw en daklichten) heeft zij het ontwerp van dit geavanceerde gebouw tot leven proberen te brengen, waarbij zij de keramische tegels, die in dezelfde kleur zijn geproduceerd als in het eerste ontwerp, ook heeft mogen verzorgen.

Het familiebedrijf, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie, levering en montage van aluminium en stalen kozijnen en andere gevelelementen, is niet onbekend met complexe binnenstedelijke projecten zoals deze. Bij soortgelijke projecten, bijvoorbeeld Rokin Plaza en Scheldeplein in Amsterdam, bewees de gevelbouwer al dat het opdrachtgevers volledig kan ontzorgen. “We werden al in een vroeg stadium door ontwikkelaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance en ZZDP Architecten bij dit project betrokken”, vertelt Albert Emmers, projectleider bij JM van Delft & zn. “We hebben alles in eigen beheer uitgevoerd. Aangezien dit oude gebouw al enkele keren verbouwd werd en er nauwelijks tekeningen beschikbaar waren, werd alles digitaal opgemeten om nauwkeurig te kunnen werken. Zo deden zich geen problemen voor tijdens de productie en montage.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Stedenbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details