Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Sprinklersysteem uit een blik (bier)

Sprinklersysteem uit een blik (bier)

In het nieuwe distributiecentrum van AB Inbev hangen de sprinklers van SPIE. Deze installatie is er niet zomaar eentje, vertellen projectmanager Mark Mommersteeg en salesmanager Juri de Poorter, want de onderdelen staan allemaal in verbinding met elkaar.

De business unit Fire Protection & Security van multidisciplinaire technisch dienstverlener SPIE legde het volledige sprinklersysteem, met geïntegreerde brandmeldinstallatie, aan voor het distributiecentrum in Osdorp. “Dat betekent de sprinklerpomp, de sprinklertank, de sprinklers met bijbehorend leidingwerk en de geïntegreerde brandmeldinstallatie”, vertelt De Poorter. 

SPIE heeft een koppeling gemaakt tussen de brand- en sprinklermeldinstallatie. Dit zorgt voor een duidelijke bediening en een goede gebruiksvriendelijkheid. “Alle installaties communiceren met elkaar, waardoor ook de ontruiming van mensen in het pand in gang wordt gezet. Dat is het voordeel van één partij, dan kun je makkelijk alles in één keer doen.”

Vanaf het startpunt

SPIE is strategisch partner van Heembouw. “Dit betekent dat we vroeg in het proces worden betrokken bij de projecten van Heembouw”, vertelt Mommersteeg. Sprinklers aanleggen is voor SPIE echt gesneden koek. “Maar dit keer ging het net een beetje anders. We waren nu helemaal vanaf het begin betrokken bij het project, en mochten meedenken over het ontwerp en hoe de sprinklers het best geïntegreerd konden worden.” Niet alleen dat was anders bij dit project. “De tank is binnen verdiept aangebracht, waardoor we de schaarse ruimte toch optimaal benutten. En de sprinklerinstallatie heeft een leuke gimmick: de sprinklertank is ingepakt als biertje van Budweiser.”

Geen uitdagingen

Qua planning en bereikbaarheid waren er volgens Mommersteeg wat aandachtspunten. “Normaal gesproken ligt de tank buiten, dus kun je beginnen met de tank wanneer je wilt. Maar doordat de tank nu inpandig lag en daarboven de sprinklers en het dak moesten komen, was het wat ingewikkelder. Maar vanwege onze langdurige samenwerking met Heembouw weten we precies waar we aan toe zijn, en dat werkt erg prettig.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details