Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Sprinklerinstallatie in RVS

Zevenaar-Compaxo-04

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | FOJA Groep

21 maart 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Hamer is niet onbekend met bijzondere projecten en installaties als bij Compaxo. Bart Luyten, Bedrijfsleider WTB & brandbestrijdingstechniek: “Onze kracht is het werk in een industriële en bestaande omgeving, zoals nu bij Compaxo.”

Voor alle vier de fases werkte Hamer aan de sprinklerinstallatie, van technisch ontwerp tot oplevering. “De eerste fase was helemaal nieuw, we werkten toen aan de spraytunnel. In deze vochtige ruimte werd natuurlijk ook een kettingbaan aangelegd, hier moesten wij de installatie omheen projecteren. Daarnaast was dit een uitdagende klus omdat we een relatief korte montagetijd hadden en de zolder slecht bereikbaar en laag was.”

Bij Compaxo wordt alleen met roestvrijstaal gewerkt, iets wat volgens Luyten niet vaak voorkomt. “In een agressieve omgeving als dit, met veel ammoniak, is dat een goede keuze omdat traditioneel staal behoorlijk aangetast kan worden. Wij werken alleen met eigen monteurs op deze klus, omdat roestvrijstaal verwerken echt een specialisme is.” In de tweede fase zorgde Hamer voor de watervoorziening en in de derde fase voor de sprinklerinstallatie in de nieuwe kantoren. In de vierde fase kwamen de nieuwe stallen aan de beurt. “We hebben ook te maken met de HACCP-voorschriften voor voedselveiligheid.” Om de sprinklerinstallatie overal te laten functioneren heeft Hamer een centrale watervoorziening geleverd. Luyten: “Over het hele terrein is een kunststof DN250 ringleiding aangelegd, als een centrale sprinkleraorta waar alle gebouwen op aangesloten worden.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details