Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Sprinkler-, brandmeld- en ontruimingsinstallatie ineen
Elektrisch gedreven sprinklerpomp.

Sprinkler-, brandmeld- en ontruimingsinstallatie ineen

Om te voorkomen dat calamiteiten in de ondergrondse dubbellaagse parkeergarage een risico vormen voor de bovenliggende appartementen, worden hier een automatische sprinklerinstallatie en een brandmeld- en ontruimingsinstallatie geplaatst. SPIE bundelt deze in één systeem.

Gecombineerde sprinklermeld- en ontruimingsinstallatie.

Automatische Sprinkler

Voor de automatische sprinklerinstallatie is gekozen voor een ‘droge‘ installatie. Salesmanager Marc Vunderink van SPIE licht dit toe. “De leidingen in de parkeergarage kunnen in de winter bevriezen. Om dit voor te blijven, worden de leidingen niet direct met water, maar met perslucht gevuld. Lucht in combinatie met achtergebleven waterresten versnelt echter wel het corrosieproces door de aanwezigheid van zuurstof. Om dit te voorkomen, wordt hier stikstof aan toegevoegd, waarmee de levensduur van de installatie drastisch wordt verlengd. De opdrachtgever heeft hiermee gekozen voor een duurzame oplossing.”

Sprinkler geïntegreerd met ontruiming.

Brandmeld-/ontruimingsinstallatie

De meeste brandmeld- en ontruimingsinstallaties worden geactiveerd door automatische melders en/of handmelders. Door toepassing van een gecertificeerde sprinklerinstallatie kunnen automatische melders achterwege blijven. Bezoekers van de parkeergarage kunnen bij brand wel het ruitje van de welbekende rode meldkastjes inslaan waarna er een ontruimingssignaal wordt geactiveerd. 

Marc Vunderink: “Natuurlijk mocht onze sprinklerinstallatie niet ‘clashen’ met de andere technische installaties. Dit hebben we ondervangen door samen met de andere bouwpartners de installaties in 3D te moduleren. Daarnaast hebben we met de opdrachtgever meegedacht door de brandbeveiligingsinstallaties te combineren. Hiervoor hebben we de brandmeld- en ontruimingsinstallatie geïntegreerd met de sprinklerinstallatie. Dit betekent voor onze opdrachtgever een besparing op zowel de bekabeling als op de componenten. Ook de inspectie en certificering kunnen nu in één inspectieronde worden geregeld. Deze slimme aanpak heeft ons de opdracht opgeleverd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details