Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Spraakmakende gevel voor Rembrandt Park One

Spraakmakende gevel voor Rembrandt Park One

Rembrandt Park One wordt dé nieuwe hotspot in Amsterdam-West. De toepassing van veel glas, grote overspanningen en stijlvolle geanodiseerde aluminium gevelbekledingen geven het multi-tenant gebouw een uitnodigende, transparante en luxe uitstraling.

In opdracht van Dura Vermeer Renovatie Midden West BV verzorgt Aldowa de engineering, productie en montage van alle aluminium gevelbekledingen. “De nieuwe optopping of ‘kroon’ wordt door ons voorzien van beeldbepalende gevelbanden, bestaande uit luifels, profielbeplating en plafonds”, vertelt Richard Sliep, projectleider bij Aldowa. “Ook maken we de dakkappen en profielbeplating van de dakopbouw. Het materiaal is op basis van norf-kwaliteit, omdat we het anodiseren.” Ook voor het nieuwe paviljoen is gekozen voor beeldbepalende gevelbanden, in combinatie met aluminium cassettepanelen en dakkappen. “Binnen worden de vloerranden van de vide afgewerkt met een aluminium vloerrandbeplating. Bovendien leveren en monteren wij de aluminium luifelelementen voor de nieuwe hoofdentree. De gevelbekleding wordt in het gehele project uitgevoerd in twee kleuren: Alubronze 03 voor de profielplaten boven de luifels en Alubronze 02 voor de luifels en profielbeplating van de dakopbouw. Het anodiseren wordt gedaan door Alumet.”

“In de voorbereidende fase hebben wij de esthetische details van architect HofmanDujardin vertaald naar een haalbaar en maakbaar productie- en uitvoeringsontwerp”, vertelt Arno Bax, Calculatie & Sales bij Aldowa. “Hierbij hebben wij nauw samengewerkt met de architect en aannemer. Omdat de gewenste afschotten en diepte van de profielbeplating boven de gevelbanden niet verkrijgbaar was, hebben wij in eigen huis een unieke oplossing ontwikkeld.” Een belangrijke optimalisatie was ook de keuze voor TopSky bevestigingspunten in de vliesgevelstijlen van Lieftink Geveltechniek. “Hierop monteren wij onze aluminium consoles, met daar overheen de aluminium luifel en plafondonderdelen.”

Van de profielbeplating en gevelbanden is een mock-up gemaakt en beoordeeld, waarna de productie van start kon gaan. In week 11 is Aldowa gestart met de montage. In een doorlooptijd van circa 16 weken worden alle gevelelementen aangebracht. “Grote uitdaging hierbij zijn met name de planning, het just-in-time leveren en het werken op hoogte met behulp van hefsteigers”, aldus Sliep. “Bij het paviljoen werken we bovendien vanaf pontons in het water. Hierbij volgen we de strakke planning en routing van de bouwkundig aannemer.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details