Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Sportcentrum De Rolpeal Workum | Dakbeplating en gevelbekleding maken van De Rolpeal een eyecatcher

Sportcentrum De Rolpeal Workum | Dakbeplating en gevelbekleding maken van De Rolpeal een eyecatcher

Het nieuwe sportcentrum De Rolpeal te Workum werd door Bakker Workum voorzien van dakbeplating en gevelbekleding. “Een waar huzarenstukje”, merkt Sam Bakker, projectleider van Bakker Workum Konstruktiewerken, op. “Zeker de vormgeving van het gebouw was – in het begin van het bouwproces – een mooie uitdaging.”

Voor de uitwerking van de details werkte Bakker Konstruktiewerken intensief samen met de aannemer en architect. Zo werd de buitenzijde van het gebouw een spectaculair geheel. De aparte roodbruine kleur van de dakbedekking, de gevelbekleding en de boeiranden vallen onmiddellijk in het oog. Bakker: “Het is een gedurfde kleur die je niet vaak ziet bij hedendaagse gebouwen.” 

Bakker Konstruktiewerken kwam mede in aanmerking om de dakbeplating en gevelbekleding uit te voeren, omdat zij gevestigd is in Workum. Jorritsma Bouw koos – waar mogelijk – voor lokale partners. “Bij ons was het werk natuurlijk meer dan welkom”, vertelt Bakker. “Het was een uitgekiende gelegenheid om ons visitekaartje af te geven.”  

De inrichting van het middelste gedeelte van het gebouw – waar onder andere de kantine gesitueerd is – ziet er fraai uit. De hoge plafonds en de geperforeerde dakplaten in verband met de nodige geluidsabsorptie geven de ruimte cachet. Bovendien genieten de bezoekers vanaf de kantine en het verhoogde terras een fantastisch uitzicht op de voetbalvelden van v.v. Workum, waar Bakker Workum al jaren sponsor van is. De medewerkers van Bakker Workum zijn trots op het eindresultaat. Sinds de officiële opening door Foppe de Haan, een sportman in hart en nieren, beschikken sporters uit Workum en omgeving weer voor jaren over een prachtig sportcomplex, waaraan Bakker Workum een bijdrage leverde.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details