Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Spel met panelen maakt van gevel een architectonisch pareltje
De gevel van het nieuwe zwembad bestaat uit 1.500 m² Trespa® Meteon® panelen in een aluminiumgrijze kleur en met een satijn look. Het spel der panelen creëert een dieptezicht en resulteert in een architectonisch pareltje.

Spel met panelen maakt van gevel een architectonisch pareltje

Bij het werken in bouwteamverband gaan alle betrokken partijen meteen samen aan tafel, waardoor er weinig of geen tijd verloren gaat. Dat gebeurde ook in Monster, waar onder leiding van BAS1S Architecten en hoofdaannemer De Vries en Verburg Bouw het afgebrande zwembad De Boetzelaer uit zijn as herrijst. 

“Het wordt een futuristisch gebouw in de vorm van een rots met een wel heel complexe gevel. Daarom werden we als gespecialiseerd onderaannemer in geventileerde gevelbekleding vanaf de start bij dit project betrokken, om mee te denken over de uitwerking van die gevel”, zegt Joost Gijsbers, commercieel verkoopmanager bij Flow Gevelbekleding. “Uiteindelijk ontstond een architectonisch pareltje opgebouwd uit Trespa® Meteon® panelen van 8 mm dik in de kleuren Metallic M51.0.1 ST en Natural Slate Matt Rock NA18. Deze panelen uit decoratief HPL-compact materiaal hebben een bepaalde kijkrichting. Door de vlakken 180° ten opzichte van elkaar te draaien, krijg je vanaf afstand een dieptezicht, waardoor het lijkt alsof de gevel uitsteekt.”

Flow Gevelbekleding uit Lieshout ziet het gebruik van hout als gevelbekleding de laatste tijd toenemen, maar werkt ook oplossingen uit met vezelcement, kunststof en aluminium. Alleen glas en bakstenen behoren niet tot het productengamma. “We willen onze klanten steeds de beste kwaliteit garanderen, gebruiken daarom alleen hoogwaardige materialen en werken samen met vaste geselecteerde partners voor de bewerking ervan. De engineering gebeurt volledig in-house”, gaat Gijsbers verder. “Voor dit project werd 1.500 m² Trespa® Meteon® panelen op CNC-machines gezaagd en voorgeboord en finaal op de bouwplaats gemonteerd. De engineering en werkvoorbereiding duurde 4 maanden, terwijl de uitvoering 6 maanden in beslag nam.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details