Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Elan Varsseveld verzorgde de sandwichpanelen, esthetische kokerprofielen en Alucobond elementen voor het nieuwe distributiecentrum.

Speels gebouw dankzij dak- en wandbeplating

Binnenkort kan Wasco gebruikmaken van haar nieuwe distributiecentrum in Deventer, dat gebouwd werd in opdracht van Ten Brinke. Elan Varsseveld verzorgde daar de sandwichpanelen, esthetische kokerprofielen en Alucobond elementen.

“Voor ons is dit een relatief groot project, met een dakoppervlakte van 34.000 m2, een wandoppervlakte van 8.500 m2, 200 m2 aan composiet en 1.700 meter aan esthetische kokerprofielen”, vertelt Kayh Arink, directeur bij Elan Varsseveld. Omdat het pand aan de BREEAM-eisen moet voldoen, let men bij de inkoop al op de herkomst van de materialen en de afstand van de leverancier tot aan de bouw. “Het meest ideale is dat de leveranciers in de buurt gevestigd zijn, zodat er minder transport nodig is. Dit resulteert immers in minder uitstoot. Zo werd er in het voortraject rekening gehouden met het te leveren materiaal/zetwerk en heeft men dit zoveel mogelijk gebundeld, om extra transport te voorkomen. Er zijn dus zo min mogelijk vervuilende activiteiten”, aldus Arink.

Samenwerking voorop

Met een dergelijke omvang was dit bouwproject een uitdaging die een grondige planning en coördinatie vereiste. Iedereen moet in het treintje passen. Dankzij de nauwe samenwerking tussen Ten Brinke, Elan en Imetaal is het bouwproject binnen de gestelde tijd en het budget succesvol afgerond. Door open communicatie en regelmatige afstemming kon men snel reageren op veranderingen en eventueel op te lossen problemen. 

Het eindresultaat is een indrukwekkend gebouw met een mooie dak- en wandconstructie, waarbij de composiet en esthetische kokerprofielen naadloos zijn geïntegreerd. Dit project is een inspirerend voorbeeld van vakmanschap, teamwork en innovatie in de bouwsector. Het benadrukt het belang van een goede samenwerking bij het realiseren van grootschalige projecten en toont aan wat er mogelijk is wanneer expertise en
toewijding samenkomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details