Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Specialistische paneelbouw. Hoofdverdeler, railkoker en onderverdelers
PS Nederland leverde de hoofdverdeler, zeven onderverdelers en het railkokersysteem voor de nieuwe Coulisse Campus in Enter.

Specialistische paneelbouw. Hoofdverdeler, railkoker en onderverdelers

PS Nederland leverde de hoofdverdeler, zeven onderverdelers en het railkokersysteem voor de nieuwe Coulisse Campus in Enter. “We werken altijd samen met de installateur.”

PS Nederland is een paneelbouwer en levert uitsluitend maatwerk. Het bedrijf is gespecialiseerd in twee segmenten: besturings-/regel­techniek voor machinebouwers of eindklanten en verdelertechniek voor de energiedistributie. Guus Imming is vestigingsmanager van PS Nederland Oost. “Vanaf de laagspanningszijde van de trafo kunnen wij de klant ontzorgen en dit natuurlijk volgens de laatste normen. Dit doen we altijd in samenwerking met de installateur, bij Coulisse Campus met FH Loohuis. We werken regelmatig samen en hier was het ook de wens van de opdrachtgever om te werken met lokale partijen. Dat vinden we een nobel streven; zo hebben we recent zelf ook ons eigen pand in Nijverdal gebouwd.”

De verdeler is met een kraan in de hal gereden en op zijn plek gezet.

Vijf weken bouwtijd

De Eaton hoofdverdeler van 3.200 Ampère die PS Nederland leverde, weegt ca. 2.000 kilo. PS Nederland bouwt dit type verdeelsystemen onder licentie van Eaton en dit heeft zo’n vijf weken aan bouwtijd gekost. “De kabels waarmee de installateur werkt, zijn normaal van koper, maar in dit geval van aluminium. Dat is voor de monteurs lastig om mee te werken. Daarom plaatsten wij speciale klemmen om het werk op locatie gemakkelijker te maken. Zo komen we samen verder.”

De verdeler is met een kraan in de hal gereden en op aanwijzing van een servicemonteur van PS Nederland en assistentie van FH Loohuis op de juiste plek gezet. De zeven onderverdelers werden op de bouw geleverd en die plaatste FH Loohuis zelf. Daarnaast legde PS Nederland een railkokervoeding van 3.200 Ampère en een 2.500 Ampère railkoker van Schneider Electric door de hal voor de zonnepanelen en warmtepompen. 

PS Nederland Oost werd al in een vroeg stadium betrokken bij het project. Imming: “We mochten meedenken met de oplossingen van de installateur. Uiteraard had er daarvoor al een adviseur met Coulisse nagedacht over waar de technische installatie aan moest voldoen. We zijn trots dat we met ons specialisme hebben kunnen meewerken aan zo’n mooi project.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details