Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

Specialistisch constructiewerk in eigen hand

De realisatie van Salt, Pepper & Blend betreft feitelijk drie gebouwen met een eigen logistiek, op een krappe bouwlocatie. M.C. Kersten Constructie engineert, produceert en monteert in de gehele bouwperiode diverse balkons, balustrades en afwerkingsbeglazingen voor de verschillende opstallen. De productie en montage vindt verspreid plaats over de gehele bouwperiode, deels in prefab en deels op locatie.

Het specialisme van M.C. Kersten Constructie, ‘constructief maatwerk’, openbaart zich hier ten volle, zegt projectleider Marc Roet. “Maatwerk is ons werk sowieso, dat weten we van tevoren, en het betreft hier drie verschillende leveringen voor drie gebouwen met elk een totaal eigen uitstraling en bouwlogistiek. Je ontkomt er niet aan om dit project aan te sturen als drie projecten, maar dan vrijwel tegelijkertijd gerealiseerd. Dat is best uitdagend, zeker omdat de bouwlocatie krap is en de elementen just-in-time geleverd en gemonteerd moeten worden. Juist daarom is het zo handig dat ons bedrijf veel onderdelen op maat kan engineeren met eigen tekenaars, naar wens zoveel mogelijk kan prefabriceren en met eigen teams monteert. De productielocatie van M.C. Kersten Constructie bevindt zich in Amsterdam-Noord op slechts 15 minuten van het Westerpark.”

‘Uniek profiel’

Voor het ‘meest in het oog springende’ gebouw Pepper produceerde M.C. Kersten Constructie 79 stalen balkons in verschillende dieptevariaties. Deze zijn volledig verzinkt en gepoedercoat gemonteerd. Voorafgaand zijn de balkons volledig voorzien van composiet vlonderdelen en schuifdeuren, waarna de aansluiting tegen de gevel op locatie is bevestigd. Roet: “Deze balkons worden voor het grootste deel prefab aangeleverd op het werk; elk balkon is anders van afmeting en/of vorm.” De laatste vier balkons zijn
inmiddels gemonteerd.

De achthonderd glasplaten voor de Franse balkonhekken van Salt werden op locatie gemonteerd, met U-profielenbevestiging aan de kozijnen van derden. “Ook hier weer met de logistieke uitdaging van just-in-time montage.” De glazen balustrades van Blend, met negenhonderd glaselementen, dienden volledig ter plaatse te worden gemonteerd. Elke balustrade is uniek van afmeting. “In dit geval is ook de gekozen oplossing uniek. Het ontwerp van de balustrades – met een door M.C. Kersten Constructie  ontworpen geëxtrudeerd aluminium profiel – heeft een onderprofiel en een bovenprofiel gemonteerd aan stalen balusters waardoor minder dik glas nodig is.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details