Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Specialisten in glas
Alhra Glas heeft recent een eigen en volledig elektrisch aangedreven minikraan aangeschaft, de Hoeflon C6e, die natuurlijk geleverd is in de welbekende rode Alhra kleur.

Specialisten in glas

De Rotterdamse glasspecialist Alhra Glas, onderdeel van de Alhra Groep, levert en plaatst glas voor de meest uiteenlopende toepassingen. Van enkelglas, isolatieglas, gelaagd glas en gehard glas tot en met spiegels, gebogen glas, glas-in-lood en brandwerend glas. “Wij beschikken over een vaste en flexibele schil van zeer ervaren glaszetters die de levering, plaatsing en overige werkzaamheden zeer vakkundig uitvoeren”, vertelt directeur/eigenaar Ferrie van Heusden. “Zowel voor zakelijke als particuliere klanten. Wij blinken uit in renovatieprojecten, waar we niet alleen enkel glas vervangen door nieuw isolatieglas, maar ook de asbesthoudende beglazingskit kunnen saneren. Van complete glasgevels tot en met een simpele koelkastruit: voor alle glasvragen bent u bij Alhra aan het juiste adres.”

Met de 4 Prinsessenflats in Rotterdam Alexanderpolder (660 woningen), de Mandoline in Rijswijk (9 blokken á 32 woningen), de Henri Dunant flat in Zoetermeer (ruim 300 woningen) én de Space Tower (Euromast) hotelsuites in Rotterdam beschikt Alhra Glas over een indrukwekkende referentielijst. “Om ook in de toekomst projecten goed, snel én duurzaam te kunnen uitvoeren, investeren wij continu in onze mensen en machines”, vertelt Van Heusden. “Op steeds meer plekken in de Randstad is brandstof gestookt materieel niet meer toegestaan. Daarom hebben wij recent een eigen en volledig elektrisch aangedreven minikraan aangeschaft, de Hoeflon C6e, die natuurlijk geleverd is in onze welbekende rode Alhra kleur.”

Ook op moeilijk bereikbare locaties

De minikraan wordt ook wel ‘de alleskunner’ genoemd. Binnen Alhra Glas wordt de nieuwe kraan met name ingezet om zware glasgewichten van 48 tot 3.000 kilo te tillen. “Met een maximale hijshoogte van 16 meter is de minikraan uitstekend geschikt voor glasmontage op verdiepingen. Dankzij de beperkte afmetingen van 75 x 195 cm (bxh) past de minikraan bovendien door iedere deuropening of tuinpoort, waardoor ook werkzaamheden op moeilijk bereikbare locaties probleemloos uitgevoerd kunnen worden. Omdat we niet meer afhankelijk zijn van derden, zijn we nog flexibeler in onze planningen.”

Op weg naar een duurzame toekomst

Voor het vervoer van de minikraan is een nieuwe aanhanger aangeschaft. “Ook hebben we geïnvesteerd in onze glasbussen”, aldus Van Heusden. “Dankzij een uitbreiding van ons wagenpark kunnen we klanten nog sneller van dienst zijn en nog completer ontzorgen. Een unieke toevoeging in dit kader is onze verlengde en volledig gesloten glasbus, waarmee het glas gegarandeerd schoon én droog vervoerd kan worden. Onder alle weersomstandigheden. Ook kan met deze glasbus veel meer glas in één keer worden vervoerd, waardoor minder bussen hoeven te rijden. Ook dat is duurzaamheid, volgens ons.”

Het dak van de glashandel in Rotterdam is voorzien van zonnepanelen, waarmee jaarlijks ruim 8.600 kilo CO2 wordt bespaard. In het pand staat sinds kort bovendien een nieuwe, hightech Intermac snijtafel, waarmee gelaagd glas nog sneller en met een hoge snijprecisie gesneden kan worden. “Hiermee bieden we de perfecte combinatie van kwaliteit, productiviteit en rendement en zijn wij klaar voor een duurzame toekomst.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details