Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Specialist zorgt voor een aangename warmte in elke woning
Er werd een nieuwe verwarmingsinstallatie met individuele units geïntegreerd, die aan het warmtenet gekoppeld is.

Specialist zorgt voor een aangename warmte in elke woning

De technische installaties in woningen en andere gebouwen worden steeds complexer en daarom doen hoofdaannemers vaak een beroep op specialisten, om hen te helpen bij het ontwerp en de montage van dergelijke oplossingen. Zo klopte Van Wijnen aan bij de firma Mampaey Installatietechniek voor het aanleggen van de hoofdleiding van het nieuwe verwarmingssysteem, de integratie van de individuele stadsverwarmingsunit in elke woning, het aanbrengen van het leidingnet van de unit naar de radiatoren en, waar nodig, het vervangen van radiatoren.

Mampaey Installatietechniek vervangt waar nodig de oude radiatoren door nieuwe systemen.

Van ontwikkeling en montage tot onderhoud en beheer

Mampaey Installatietechniek uit Dordrecht is uitgegroeid tot een specialist in klimaatbeheersing en kan daarvoor rekenen op een team van 150 enthousiaste en vakbekwame medewerkers. “Vanuit onze vestigingen in Dordrecht en Haarlem ontwerpen, installeren, onderhouden en beheren we cv-installaties in de breedste zin van het woord”, vertelt projectleider Cees Jongkoen. “We focussen op nieuwbouw, renovatie en transformatie bij woningbouw, utiliteitsbouw en industrie. In de loop der jaren hebben we veel kennis opgebouwd op het vlak van collectieve en individuele opwekkingssystemen, zoals WKO-systemen, stadsverwarming, warmtepompen, droge koelers, …, maar ook met betrekking tot transport- en distributiesystemen en afgiftesystemen, waaronder vloerverwarming en radiatoren, mechanische ventilatie en WTW. Aannemers, woningbouwverenigingen en energiemaatschappijen kloppen bij ons aan voor ondersteuning bij hun projecten. Zo hebben we al meerdere projecten samen met Van Wijnen uitgevoerd en ook Woningstichting Trivire doet regelmatig een beroep op onze diensten.”

In alle woningen worden de stadsverwarmingsunits geïnstalleerd.

Klimaatbeheersing in woningen

Aannemer Van Wijnen contacteerde Mampaey Installatietechniek om haar steentje bij te dragen aan de verduurzaming van de woningen aan de Blaauwweg. De specialist bracht eerst de nieuwe hoofdleiding aan, voor de koppeling van de individuele stadsverwarmingsunits in elke woning. “De bestaande collectieve verwarmingsinstallatie werd afgebroken en er werd een volledig nieuwe installatie met individuele units geïntegreerd, die aan het warmtenet van HVC gekoppeld is”, licht Jongkoen toe. “We installeren in alle woningen ook de stadsverwarmingsunits en monteren het leidingnet van die units naar elke radiator. Waar nodig vervangen we de oude radiatoren door nieuwe systemen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details