Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Specialist renoveert complete gevel van iconisch pand

In het centrum van Utrecht, op de plek waar tot 1981 het warenhuis Galeries Modernes gevestigd was en daarna De Planeet, ontstaat een nieuw gebouw onder de naam House Modernes.

VD1_JMD_housemodernes_gevel kopiëren
De gevel wordt in zijn oude glorie hersteld. Zo worden de bestaande ramen vervangen door slanke stalen kozijnen met hoogrendementsglas.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | JM Van Delft en zn

4 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De ontwikkelaar en architect wilden het pand, dat dienst zal doen als een multifunctioneel gebouw met kantoren, winkels, horeca en een fietsenstalling, in zijn oude glorie herstellen. Vooral de gevel moet één van de eyecatchers worden. Gevelbouwer JM van Delft & zn verzorgt de complete buitenschil voor House Modernes.

“We werden al in een vroeg stadium door ontwikkelaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance en ZZDP Architecten bij dit project betrokken. Na vele jaren van voorbereiding kregen we de opdracht voor de renovatie van de complete gevel van dit iconische pand”, vertelt Albert Emmers, projectleider bij JM van Delft & zn. “In opdracht van hoofdaannemer Heilijgers Bouw zijn we verantwoordelijk voor de engineering, productie, levering en montage van de meest uiteenlopende gevelelementen: de stalen luifels, de balkonhekken en de slanke stalen buitenkozijnen, die probleemloos windkracht 11 weerstaan, evenals de kozijnen voor de achtergevels, de dakopbouw en de daklichten, allemaal uit aluminium.”

Familiebedrijf JM van Delft & zn is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, levering en montage van aluminium en stalen kozijnen en andere gevel­elementen en niet onbekend met dergelijke complexe binnenstedelijke projecten. Bij soortgelijke projecten, bijvoorbeeld Rokin Plaza en Scheldeplein in Amsterdam, bewees de firma al dat ze opdrachtgevers volledig kan ontzorgen. “We voeren alles in eigen beheer uit, ook voor dit project. Aangezien dit oude gebouw al enkele keren verbouwd werd en er nauwelijks tekeningen beschikbaar waren, werd alles digitaal opgemeten om nauwkeurig te kunnen werken. Zo deden zich geen problemen voor tijdens de productie en montage”, aldus Emmers. “Die montage op de bouwplaats wordt door eigen medewerkers uitgevoerd. Aangezien dit gebouw op een zeer drukke locatie gelegen is, moeten ook op het vlak van logistiek de nodige afspraken gemaakt worden. We hebben intussen al een groot deel van de elementen gemonteerd en tegen begin april zullen we dit project volledig afronden.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details