Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Specialist renoveert complete gevel van iconisch pand
De gevel wordt in zijn oude glorie hersteld. Zo worden de bestaande ramen vervangen door slanke stalen kozijnen met hoogrendementsglas.

Specialist renoveert complete gevel van iconisch pand

De ontwikkelaar en architect wilden het pand, dat dienst zal doen als een multifunctioneel gebouw met kantoren, winkels, horeca en een fietsenstalling, in zijn oude glorie herstellen. Vooral de gevel moet één van de eyecatchers worden. Gevelbouwer JM van Delft & zn verzorgt de complete buitenschil voor House Modernes.

“We werden al in een vroeg stadium door ontwikkelaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance en ZZDP Architecten bij dit project betrokken. Na vele jaren van voorbereiding kregen we de opdracht voor de renovatie van de complete gevel van dit iconische pand”, vertelt Albert Emmers, projectleider bij JM van Delft & zn. “In opdracht van hoofdaannemer Heilijgers Bouw zijn we verantwoordelijk voor de engineering, productie, levering en montage van de meest uiteenlopende gevelelementen: de stalen luifels, de balkonhekken en de slanke stalen buitenkozijnen, die probleemloos windkracht 11 weerstaan, evenals de kozijnen voor de achtergevels, de dakopbouw en de daklichten, allemaal uit aluminium.”

Familiebedrijf JM van Delft & zn is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, levering en montage van aluminium en stalen kozijnen en andere gevel­elementen en niet onbekend met dergelijke complexe binnenstedelijke projecten. Bij soortgelijke projecten, bijvoorbeeld Rokin Plaza en Scheldeplein in Amsterdam, bewees de firma al dat ze opdrachtgevers volledig kan ontzorgen. “We voeren alles in eigen beheer uit, ook voor dit project. Aangezien dit oude gebouw al enkele keren verbouwd werd en er nauwelijks tekeningen beschikbaar waren, werd alles digitaal opgemeten om nauwkeurig te kunnen werken. Zo deden zich geen problemen voor tijdens de productie en montage”, aldus Emmers. “Die montage op de bouwplaats wordt door eigen medewerkers uitgevoerd. Aangezien dit gebouw op een zeer drukke locatie gelegen is, moeten ook op het vlak van logistiek de nodige afspraken gemaakt worden. We hebben intussen al een groot deel van de elementen gemonteerd en tegen begin april zullen we dit project volledig afronden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details