Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Specialist ontwikkelt maatoplossing voor bevestiging gevelbekleding

Specialist ontwikkelt maatoplossing voor bevestiging gevelbekleding

De architecten van Broekbakema, die nooit eerder met de producten van Trespa hadden gewerkt, wilden hier toch uitpakken met een spectaculair ontwerp waarbij het esthetische potentieel van de Trespa® Meteon® gevelpanelen helemaal uitgebuit zou worden. Zo tekenden ze een gevelbekleding op basis van ongewoon kleine, elkaar overlappende platen, waardoor een dakpansgewijs gelegd schubbenpatroon ontstond. Bovendien combineerden de architecten verschillende afwerkingen en bedachten ze een ontwerp waarbij elke schub eruitziet als een pixel op een computerscherm.

Model op ware grootte overtuigt betrokken partijen

“Zowel de architecten als de mensen van Trespa hadden hun twijfels of het resultaat aan de verwachtingen zou voldoen, maar ik zei dat het mogelijk was en stelde voor om een model op ware grootte te maken. Deze mock-up heeft uiteindelijk iedereen overtuigd”, vertelt Sven Drooghmans, zaakvoerder van Limeparts-Drooghmans, dat gespecialiseerd is in geventileerde gevels en al 30 jaar met de oplossingen van Trespa® werkt. “We gaan geen enkele uitdaging uit de weg en ontwikkelden voor dit project een speciale oplossing om de kleine Meteon®-panelen van 300 op 500 mm op de gevel te bevestigen. Cruciaal is een op maat gemaakt bevestigingsframe, gebaseerd op horizontale aluminium profielen met speciale haken en verstelbare schroeven. We maakten gebruik van geperforeerde dilitatieprofielen en de bevestigingssystemen zijn naar wens van architect en bouwheer niet zichtbaar.”

In de ontwerpfase leek het idee omwille van de technische complexiteit niet overeind te blijven, maar dankzij Limeparts-Drooghmans kon deze uitdagende installatie toch gerealiseerd te worden. Naast 1.200 m² gevelbekleding leverde de specialist in geventileerde gevelsystemen met vestigingen in Genk en Balen ook nog 600 m² aan lamellen en plafonds voor dit project.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details