Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

Specialist in kwaliteitskeukens

Markthal Rotterdam, MVRDV architecten
De Markthal in Rotterdam. (Beeld: Daria Scagliola & Stijn Brakkee)

Tekst | Tekst | Lieke van Zuilekom Beeld | Asto Keukens

29 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

“Naast de particuliere markt werken we graag en veel in opdracht van projectontwikkelaars, beleggers, architecten, aannemers en woningbouwcorporaties, met wie we bij voorkeur langdurige samenwerkingen aangaan”, vertelt directeur Martijn Waalboer. “We zijn specialist op het gebied van bouwgerelateerde projecten, waarin wij werken volgens een gerichte projectmethode en een op maat gemaakte aanpak. Projecten als Calypso, de Markthal, The Terraced Tower en de Cooltower in Rotterdam en Pontsteiger, STATE, Pontkade en Cruquius in Amsterdam zijn hier sprekende voorbeelden van.”

Pontsteiger in Amsterdam.

Asto Keukens is ontstaan vanuit Koninklijke Houthandel Abraham Stolk. In 1973 besloot vader Ben Waalboer de ambachtelijke keukendivisie van deze Rotterdamse houthandel over te nemen. Asto Keukens BV werd geboren en laat sindsdien een uitstekende indruk achter in de branche. Zowel bij klanten als toeleveranciers. Het Rotterdamse familiebedrijf richt zich op het hogere midden- en luxe segment. Onder andere met een uitgebreid programma luxe keukens van gerenommeerde Nederlandse en Duitse topmerken zoals Eggersmann, Keller, Mereno en LEICHT. “We kiezen er bewust voor om geen prijsvechter te zijn”, benadrukt Martijn, die in 2012 in het bedrijf is ingestapt en samen met zijn broer Benno als tweede generatie leiding geeft aan Asto Keukens. “Bij ons vind je geen schreeuwende reclames, onrealistische kortingen en gratis montageacties. In plaats daarvan gaan we voor een constante kwaliteit en langdurige relaties met klanten en toeleveranciers. We zijn specialist in kwaliteitskeukens. Dit combineren we met een landelijke serviceapparaat, waarbij we alles in eigen hand hebben. Particulieren weten de weg naar onze showroom inmiddels goed te vinden. Daarnaast richten we ons al bijna vijftig jaar op nieuwbouw- en beleggingsprojecten, waarbij mijn ervaring als projectontwikkelaar uitstekend van pas komt. In al onze projecten gaan we uit van een persoonlijke benadering, eerlijk advies en hoogwaardige service. Afspraak is afspraak. Bovendien zijn we sterk in nazorg/aftersales.”

Calypso in Rotterdam.

Martijn en Benno combineren de traditionele waarden van Asto met hun eigen, eigentijdse ideeën. Dat dit gewaardeerd wordt, bleek onder meer in 2013 toen Asto werd uitgeroepen tot ‘Keukendetaillist van het Jaar’. Omstreeks die tijd maakten de broers bovendien plannen voor een tweede winkel: Leicht Keukens Amsterdam, de eerste en enige brandstore van LEICHT in Nederland. “Met Leicht Keukens Amsterdam bieden we keukenliefhebbers een mooi, tijdloos en duurzaam alternatief. Bijvoorbeeld voor de standaardmerken, die door de meeste Nederlandse fabrieken worden gemaakt”, aldus Martijn. “Met name in de projectenmarkt trekken Asto Keukens en Leicht Keukens Amsterdam veelal gezamenlijk op. Naast koopprojecten zoals The Terraced Tower, waarin bewoners hun individuele keuken samenstellen, zijn we sterk in beleggersprojecten (Pontsteiger, STATE, …).”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details