Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Specialist in hoogstaande diepfunderingstechnieken
Diepwand Lammermarkt Leiden. (Beeld: Franki Grondtechnieken).

Specialist in hoogstaande diepfunderingstechnieken

Deze in de grond gevormde funderingspaal, rond 1900 ontwikkeld door Edgard Frankignoul, ligt ten grondslag aan het internationale succes van de Franki Foundations Group, onderdeel van BESIX. Dochteronderneming Franki Grondtechnieken bedient de Nederlandse markt. 

“Frankignoul was een echte pionier”, zegt directeur Jan-Wim Verhoeff van Franki Grondtechnieken. “Behalve het ontwikkelen van de Franki-paal was hij de eerste die nieuwe funderingssystemen zoals boorpalen en diepwanden uitvoerde.  Al in 1940 was hij actief op vrijwel alle continenten van de wereld. Inmiddels hebben we als groep 110 jaar wereldwijde ervaring in diepfunderingen. We zijn gespecialiseerd in paalfunderingen, kerende wanden, grondverbetering, injectiewerken en coördinatie van aanverwante activiteiten.”

De kracht van de groep

Als onderdeel van de Franki Foundations Group – met vestigingen in België, Frankrijk, Engeland en Nederland – combineert Franki Grondtechnieken het beste van twee werelden. “We hebben onze eigen markt, maar kunnen ook gebruikmaken van de mensen en machines vanuit de groep”, licht Verhoeff toe. “Ook worden onze mensen in het buitenland ingezet. We hebben ploegen die het hele jaar door met specialistische grondtechnieken bezig zijn, zoals diepwanden of grote diameter boorpalen. Door ons grote marktgebied kunnen wij ook continuïteit in dit soort technieken waarborgen. Dit helpt ons verder om de uitvoeringsprocessen te optimaliseren.”

Complexe werken

Of het nu gaat om een fundering in een operationele petrochemische plant, een parkeergarage midden in de stad of een grootschalig infraproject met tunnels en bruggen; het zijn de complexe werken waarin Franki Grondtechnieken zijn meerwaarde toont. Verhoeff: “Het liefst zitten we al in een vroeg stadium met de opdrachtgever aan tafel, om mee te denken in slimme technieken en een efficiënte bouwlogistiek. Voor aannemers realiseren we bijvoorbeeld complete bouwputten, zodat zij meer voorbereidingstijd hebben voor het bouwproject zelf.” 

Blijven pionieren

In de geest van Frankignoul werkt Franki Grondtechnieken continu aan nieuwe ontwikkelingen. Processen worden steeds efficiënter en materieel steeds slimmer. Nieuwe machines zijn bijvoorbeeld uitgerust met een GPS-systeem voor de meest nauwkeurige geolokalisatie. En op de injectieafdeling wordt gewerkt met een techniek waarbij bacteriën in de grond geactiveerd worden om kalk af te scheiden. Die kalk bindt zich met het zand, wat een stuk milieuvriendelijker is dan het injecteren van chemicaliën. Verhoeff: “Naast digitalisering en milieubescherming worden veiligheid en binnenstedelijk bouwen steeds belangrijker. Wij blijven pionieren om bij al die thema’s voorop te blijven lopen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details