Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Soundblox Carbstone; de Next Gen Akoestische Bouwblokken Circulair, Cementvrij én CO2 negatief!

Soundblox Carbstone; de Next Gen Akoestische Bouwblokken Circulair, Cementvrij én CO2 negatief!

Soundblox akoestische betonblokken worden al jaren ingezet als akoestische oplossing, overal waar robuustheid en stabiliteit net zo belangrijk zijn als de ruimteakoestiek. Deze Soundblox zijn nu beschikbaar in een gecarboniseerde versie (Carbstone), als cementvrij alternatief voor de traditionele betonvariant. Aangezien cement verantwoordelijk is voor maar liefst 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot, betekent dit een revolutionaire doorbraak als het gaat om duurzaamheid en CO2 reductie! Hiermee zijn Soundblox niet alleen inzetbaar in de strijd tegen lawaaivervuiling, maar nu ook tegen de uitstoot van CO2! 

Met Soundblox akoestische (beton)blokken kan de oplossing voor geluidsabsorptie, geluidsisolatie en brandwerendheid in één stabiele wandconstructie worden gecombineerd en wordt de ruimteakoestiek geoptimaliseerd in elke ruimte (zowel in binnen- als buitentoepassing) waar stabiliteit, stootvastheid en brandveiligheid net zo belangrijk zijn als de (ruimte)akoestiek. Soundblox zijn in diverse muurdikten verkrijgbaar.

Een revolutionaire ontwikkeling in de strijd tegen CO2 én lawaaivervuiling!

Nu zijn Soundblox ook beschikbaar in een nieuwe, gecarboniseerde variant, waarbij ze nog steeds de voordelen van beton hebben, maar niet langer de ecologische nadelen. Deze nieuwe akoestische carbstone oogt net als traditionele betonblokken en heeft dezelfde geluidabsorberende en –isolerende eigenschappen als de blokken, gemaakt van traditioneel beton. De gecarboniseerde blokken zijn uitgerust met identieke speciale Helmholtzresonatoren voor de absorptie van het geluid, dat door openingen wordt opgenomen en in de daarachterliggende geluidskamers wordt opgenomen. Het materiaal is net zo robuust, en heeft dezelfde hoge druksterkte en brandwerendheid als beton. Naast Soundblox zijn uiteraard ook reguliere zichtbouwblokken beschikbaar met deze nieuwe technologie.
 
In tegenstelling tot de traditionele betonblokken, zijn deze blokken echter gefabriceerd met CO2, dat speciaal uit de lucht wordt gewonnen en ingezet bij de productie. Deze blokken absorberen niet alleen geluid, maar ook nog CO2, waardoor ze ook intrinsiek bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast blijven ze, na installatie (in de buitenlucht) verder CO2 opnemen en worden steeds harder zodat ook de draagkracht verder toeneemt.

Soundblox nu ook volledig circulair en cement-vrij

Deze gepatenteerde carbonatatie-technologie zet metaalslakken uit de staalindustrie, die tot nu toe geen enkel industrieel nut hadden, om in circulaire en zeer hoogwaardige bouwmaterialen, waarbij CO2 als bindmidddel wordt gebruikt en cement volledig overbodig wordt gemaakt. Deze carbstone is 100% recyclebaar. Na productie worden deze blokken in een speciale CO2 kamer gezet, waar ze binnen 24 uur worden uitgehard met minimaal gebruik van energie. Bij de productie wordt bovendien zoveel mogelijk gebruik gemaakt van beschikbare zonne-energie om de ecologische foodprint van het productieproces nog verder te verlagen.

Veelzijdige toepassing

Wat hetzelfde is gebleven, is de veelzijdige toepasbaarheid van de Soundblox die, vanwege hun balvastheid, stabilitieit en vriendelijke prijzen, graag worden toegepast in sportzalen, revalidatieruimten en  (Fysio) therapieruimten maar ook in grote receptieruimten, parkeergarages, zwembaden etc. Daarnaast zijn Soundblox ideaal voor buitentoepassingen, bijv. om een geluidswal te creeëren. Verder zijn Soundblox uitstekend geschikt voor toepassing in ruimten met extreme temperaturen of vochtige condities, zoals zwembaden. Ook worden ze steeds vaker toegepast in scholen, aula’s, binnenruimten van flatgebouwen, bibliotheken, concertzalen en studio’s, waar ze stilletjes hun werk doen zonder concessies te doen aan het design van het interieur.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details