Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Soundblox als oplossing in de gevel.

Soundblox als oplossing in de gevel.

In een flatgebouw aan de provinciale weg in Aalsmeer zorgen Soundblox in de gevel voor een aangenaam akoestisch klimaat in de openbare ruimte. De architect koos voor een glazen gevel om de bewoners te beschermen tegen het geluid van voorbijrijdend verkeer en uitlaatgassen. Het ziet er prachtig uit maar akoestisch een ware uitdaging.

Zonder adequate geluiddempende oplossing zou het geluid namenelijk ongehinderd reflecteren tussen de glazen buitengevel en de binnengevel waardoor een onleefbaar akoestisch klimaat zou ontstaan. Hoe los je dat op zonder concessies te doen aan de esthetische vormgeving? In dit specifieke geval koos de architect voor een oplossing met Soundblox en bleken deze concessies niet nodig te zijn!

Het probleem met de akoestiek is hiermee op een uitstekende manier opgelost. Ook in een volledige buitengevel kunnen Soundblox een oplossing vormen door hun goede weersbestendigheid. Soundblox vormen namenlijk zowel voor de geluidabsorptie én geluidisolatie. Ook de brandveiligheid is daarmee goed op orde.

Een hardnekkige misvatting bestaat dat je in een buitensituatie geen geluidabsorptie nodig hebt! Echter, onder een afdak of in parkeergarages, (buiten)zwembaden en schoolpleinen, waar hinderlijke flutterecho’s het spelen een stuk minder leuk maken, is een geluidabsorberende oplossing zeker geen overbodige luxe.

Ook voor huizen en flatgebouwen direcht aan de snelweg of bij stations kan overlast onstaan  doSoundblox akoestische betonblokken kunnen juist in deze situaties uitkomst bieden om een geluidswal te creëren en tegelijkertijd het overtollig geluid te absorberen. or harde geluiden van van voorbijrijdendverkeer en treinen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details