Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Solide basis voor het platte dak

Solide basis voor het platte dak

Nieuwe bitumineuze onderlaag EshaBase G EPS van BMI Icopal

Met de introductie van de nieuwe bitumineuze onderlaag EshaBase G EPS geeft BMI Icopal antwoord op vragen uit de markt om een veelzijdige stabiele onderlaag die makkelijk verwerkbaar is. Met een dikte van 3 mm vormt EshaBase G EPS een solide en vlakke basis voor zowel meerlaagse mechanisch bevestigde, als voor losliggende geballaste dakbedekkingssystemen. De nieuwe dakbaan vormt tevens een optimale bescherming voor ongecacheerde EPS isolatiepanelen.

De nieuwe dakrol bestaat uit een geïmpregneerd glasweefsel voorzien van een onder- en bovencoating van gemodificeerd bitumen. De onder- en bovenzijde van de rol zijn vervolgens afgewerkt met folie. In eerste instantie is deze onderlaag speciaal ontwikkeld voor de bescherming van ongecacheerde EPS isolatiepanelen. Tijdens het branden van de toplaag voorkomt EshaBase G EPS namelijk dat de EPS isolatie insmelt. Door de flexibele opbouw is deze dakrol op alle ondergronden inzetbaar. Bij het uitrollen ligt de baan strak en goed vlak op het dak.

Makkelijk verwerkbaar, het hele jaar door

De samenstelling maakt verwerking het hele jaar door mogelijk. Ook tijdens koude wintermaanden blijft de flexibiliteit behouden. Dankzij de aan de onder- en bovenzijde aangebrachte folie is het materiaal snel droog te maken. Afhankelijk van de ondergrond kunnen de overlappen, ook bij vochtiger omstandigheden, optimaal gelast worden.

Volgens Timo Clerkx, Product Manager Plat Dak bij BMI Icopal, is EshaBase G EPS een antwoord op vragen uit de markt. “Verwerkers vroegen om een stabielere onderlaag die op diverse ondergronden en onder elke gewenste bitumen toplaag toepasbaar is. Bij de ontwikkeling van een onderlaag die ongecacheerde EPS isolatie beschermt tegen hitte hebben we deze vragen meegenomen. Het resultaat is een breed toepasbare onderlaag van 3.0 mm dikte met uiterst solide kenmerken. Bovendien is EshaBase G EPS recyclebaar, net als al onze andere bitumineuze producten.”

Over BMI Group

BMI Group is medio 2017 ontstaan door de samenvoeging van Braas Monier (dakpannen) en Icopal (bitumen en kunststof dakbanen). Met deze fusie is de grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa ontstaan. Met enorme toewijding en expertise van het hele team wil BMI altijd op het allerhoogste niveau presteren en inspireren. Of het nu om hellende of platte daken gaat, elk dak wordt gezien als een daksysteem waarvoor alleen het beste goed genoeg is. BMI bundelt niet alleen haar producten, maar ook haar krachten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Het assortiment omvat onder meer bitumen en kunststof dakbedekkingen, keramische en betonnen dakpannen, lichtgewicht stalen dakpanelementen en technisch advies. BMI Group heeft een hoofdkantoor in Londen en heeft ca. 9.600 medewerkers in meer dan 40 landen wereldwijd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details