Stortkokersysteem
01:16
08-10-2018

Soho House, Amsterdam | ‘Stortkokersysteem maakt efficiënte linnenafvoer mogelijk’

Om vuil linnen in het Soho House in Amsterdam zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen afvoeren en om bezoekers- en goederenstromen optimaal van elkaar te scheiden, heeft Stansz een geavanceerd stortkokersysteem voor het hotel ontworpen, geleverd en gemonteerd.

“In opdracht van projectontwikkelaar Aedes Real Estate hebben wij een stortkokersysteem op maat ontwikkeld, die slim gebruik maakt van de zwaartekracht. Het systeem is ontworpen op basis van een vierkante stortkokerbuis en vervaardigd van verzinkt stalen Sendzimir platen van 1, 5 mm”, vertelt Wietse Sijpersma, eigenaar van Stansz. “Op iedere verdieping is een inwerpdeur aangebracht, waarin schoonmaakpersoneel vuil linnen eenvoudig kan Zo ontstaat er geen bulk aan linnen op de diverse verdiepingen en blijven gangen, liften en trappen vrij van linnenkarren. Een Stansz besturingssysteem met elektrische vergrendeling draagt zorg voor een optimale efficiëntie én veiligheid.”

Stortkokersysteem

In de kelder, waar het vuile linnen wordt verzameld, heeft Stansz een centraal bedieningspaneel gemonteerd..

Automatische vergrendeling
Wanneer op een verdieping een inwerpdeur wordt geopend, worden alle overige deuren van het stortkokersysteem automatisch elektrisch vergrendeld, vertelt Sijpersma. “Zo wordt voorkomen dat personeel zich kan bezeren aan linnen dat van boven komt.” Een LED-indicatie bij de inwerpdeuren geeft steeds de actuele status van de deuren weer. In de kelder, waar het vuile linnen wordt verzameld, heeft Stansz een centraal bedieningspaneel gemonteerd, inclusief visuele en akoestische signalering. “Hier kan men het stortkokersysteem ook eenvoudig blokkeren. Bijvoorbeeld wanneer de vloer gereinigd moet worden of indien linnenkarren worden gewisseld.” Voor meer opslagcapaciteit kan optioneel voor een lineair opslagsysteem worden gekozen, waarbij de stortkokeruitloop – zodra een linnenkar vol is – automatisch naar een lege kar schuift.

Stortkokersysteem

Wanneer op een verdieping een inwerpdeur wordt geopend, worden alle overige deuren van het stortkokersysteem automatisch elektrisch vergrendeld.

Gecombineerde systemen voor linnen en afval
In december 2017 heeft Stansz het stortkokersysteem voor het Soho House opgeleverd. Naast gegalvaniseerde stortkokersystemen voor linnengoed ontwerpt, levert en monteert het bedrijf ook RVS stortkokersystemen voor afval en vuil linnen, waarbij tot tien afvalstromen geautomatiseerd gescheiden kunnen worden afgevoerd. Alle onderdelen van dit stortkokersysteem worden vervaardigd van duurzaam roestvrijstaal 304, dat in de toekomst eenvoudig gerecycled kan worden.   

Stortkokersysteem

Op iedere verdieping is een inwerpdeur aangebracht, waarin schoonmaakpersoneel vuil linnen eenvoudig kan inwerpen.

Tekst: Lieke van Zuilekom
Beeld: Stansz

Stedenbouw partners

Soho HouseEuroprovyl