Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Snellere en betere matches creëren met betrokken consultants en slimme technologie

Snellere en betere matches creëren met betrokken consultants en slimme technologie

Jarenlang werkte hij in loondienst, inmiddels is hij ZZP’er. Dat bevalt hem uitstekend: “Ik ga nu fluitend naar mijn werk en kom fluitend thuis.” Na al die jaren heeft hij ook een scherpe visie gekregen op de ontwikkelingen in de bouwbranche.

Enerzijds is Netten best kritisch op wat hij om zich heen ziet gebeuren. “Neem het BIM-model. Natuurlijk biedt BIM heel veel voordelen, met name bij complexe situaties. Maar het valt mij vooral bij jonge mensen op dat BIM in hun opleiding heilig is verklaard. Anders gezegd, jonge vakmensen kunnen eigenlijk niet goed meer van platte tekeningen controleren. Door alleen maar naar een computerscherm te staren, mis je in mijn ogen veel parate kennis van het bouwproces. Dat wreekt zich, bijvoorbeeld bij het controleren van betonnen kolommen in een gebouw. Niet alle details daarvan zijn in het 3D-model opgenomen, waardoor ze ook niet altijd goed worden gecontroleerd.”

Digitalisering

Anderzijds is Netten enthousiast over ontwikkelingen in de sector, zoals de automatisering. “Toen ik begon, had ik geen computer, geen mobiele telefoon en ga zo maar door. Alles gebeurde met de hand. Inmiddels hebben we de beschikking over tal van digitale middelen. Zelf maak ik bijvoorbeeld graag gebruik van Bluebeam, bouwsoftware die mij enorm veel tijdwinst oplevert.” Met digitalisering en tijdwinst is het bruggetje naar Velox – het projectbureau dat professionals als Netten aan opdrachtgevers verbindt – snel gemaakt. Velox beweert dat het onder meer door betrokken consultants en slimme technologie snellere en betere matches realiseert. Netten is het daar roerend mee eens. “Ik hecht persoonlijk veel waarde aan opdrachtgevers waar ik in een collegiale sfeer kan werken. En waar ze bovendien direct communiceren, dus zonder gedoe achter m’n rug om. Velox is zeer goed van deze wensen op de hoogte. Veel belangrijker nog, ik heb via Velox tot nu toe alleen maar opdrachtgevers gehad waar ik op die prettige manier heb kunnen werken.”

Werkvoorbereider Jack Netten.

Inhoudelijk uitdagende projecten

Naast een fijne werksfeer is uiteraard inhoudelijke uitdaging van belang. Ook die vindt Netten in de opdrachtgevers waarbij hij via Velox terechtkomt. “Zo ben ik er trots op dat ik bij een heel groot distributiecentrum heb gewerkt. Het ging om een complex van 50.000 m² langs de A15, met onder meer een slagerij, een koelhuis en een vrieshuis. De verschillende temperatuurbehoeften van deze ruimtes maakte dit project ingewikkeld, net als het feit dat men bijna drie maanden achterliep op de planning toen ik er kwam. Aan de thermische én planningsuitdaging heb ik een wezenlijke bijdrage kunnen leveren, met een tevreden klant als resultaat. Ik was de juiste man voor deze opdrachtgever en zij was het juiste bedrijf voor mij.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details