Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Sneller, veiliger, sterker en duurzamer bouwen
Dankzij de nieuwe Halfen HPF prefab verankering worden koudebruggen slim en doeltreffend ondervangen. Bovendien kunnen toleranties in de bouw eenvoudig worden opgevangen.

Sneller, veiliger, sterker en duurzamer bouwen

Innovatieve verbindings- en verankeringsoplossingen voor De Nieuwe Defensie

Van grondgebonden woningen tot hoogbouwprojecten en van metselwerkondersteuning tot beton- en prefabbouw: Leviat adviseert, modelleert en levert innovatieve hijs-, verbindings- en verankeringsoplossingen waarmee aannemers en betonfabrikanten sneller, veiliger, sterker en duurzamer kunnen bouwen. “Door al vanaf een vroeg stadium mee te denken in techniek en montage worden opdrachtgevers volledig ontzorgd”, vertelt Michel Overdijk, Senior Project Engineer Beton bij Leviat. “De Nieuwe Defensie is een mooi visitekaartje hiervoor.”

Slim, goed en eenvoudig te verwerken

Aannemer van De Nieuwe Defensie ERA Contour en Leviat kunnen terugvallen op een lange relatie, vertelt Thijs Doornhegge, Senior Project Engineer Gevel bij Leviat. “Ook in dit project werden we al in een vroeg stadium betrokken, om mee te denken over de ondersteuningen (geveldragers) en lateien voor de metselwerkgevels. Het ontwerp voor De Nieuwe Defensie kent veel verschillende detailleringen, waarvoor wij een slim, goed en eenvoudig verwerkbaar systeem hebben uitgedacht. Exact volgens de geldende eisen en keurmerken, zoals KOMO, zodat sterkte, stijfheid en stabiliteit gewaarborgd worden.” Voor de metselwerkondersteuning wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van de Halfen G-, GH- en GV-systemen, die in zorgvuldig afgestemde deelleveringen op het project worden aangeleverd. “Ook worden diverse lateien en (demontabele) spouwafdichtingen toegepast”, aldus Doornhegge. “Bovendien levert onze betonafdeling diverse Halfen FPA gevelplaatankers.”

Nieuw ankersysteem voor prefab elementen

Vanwege de beperkte ruimte op onze bouwplaatsen en het tekort aan vaktechnici wordt steeds meer prefab gebouwd. “Ook in De Nieuwe Defensie is hier deels voor gekozen”, aldus Overdijk. “In de betonfabriek worden diverse gevelelementen onder de beste weers- en arbeidsomstandigheden geprefabriceerd en voorzien van een authentieke metselwerkuitstraling. Vervolgens worden deze elementen kant-en-klaar naar de bouw vervoerd, waar zij in een mum van tijd gemonteerd kunnen worden. Voor de verankering van de elementen én de achterliggende constructie hebben wij een goed verwerkbaar nieuw ankersysteem voorgesteld: Halfen HPF prefab verankering. Dankzij dit nieuwe systeem worden koudebruggen slim en doeltreffend ondervangen. Bovendien kunnen toleranties in de bouw eenvoudig worden opgevangen.” Alle Leviat-producten worden inclusief duidelijke en eenduidige verwerkingsvoorschriften geleverd. Hierdoor kan niet alleen sneller, veiliger, sterker en duurzamer gebouwd worden, maar wordt ook de opleverkwaliteit naar het hoogste niveau getild.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details