Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Productinformatie

Snel & gemakkelijk dak of wand isoleren met sandwichpanelen

naamloos-1-kopieren-1

26 februari 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Geïsoleerde sandwichpanelen hebben veel voordelen ten opzichte van de traditionele opbouwmethoden voor dak en wand. Ze zorgen onder andere voor een fijn binnenklimaat en zijn snel en makkelijk te installeren. Lees hier alle voordelen van sandwichpanelen.

Snel en gemakkelijk te installeren

Traditionele panelen bestaan uit meerdere componenten, terwijl sandwichpanelen uit maar een enkelvoudig component bestaan. Daardoor zijn de panelen heel gemakkelijk en snel te installeren. Door te kiezen voor sandwichpanelen bespaar je dus kosten en tijd!

Weinig risico’s

Sandwichpanelen worden onder de ideale omstandigheden geproduceerd, waardoor ze niet weersafhankelijk zijn. De traditionele panelen zijn dat daarentegen wel, doordat deze op locatie worden gemaakt. Daarnaast kost het bouwen van traditionele panelen niet alleen meer tijd, er zijn ook meerdere partijen bij betrokken waardoor het proces vertraging op kan lopen. Wanneer het bijvoorbeeld slecht weer is, kunnen de partijen niet verder met de productie van de panelen. Ook zorgen meerdere betrokken partijen voor meerdere regelingen wat betreft garantie en service, wat weer kan leiden tot een hoger aansprakelijkheidsrisico.

Temperatuurbehoud

Doordat sandwichpanelen zo goed zijn geïsoleerd, zijn ze geschikt voor zowel warme als koude klimaten. Ze worden aan de buitenkant van het gebouw gemonteerd en vormen als het ware een thermische schil. Hierdoor wordt temperatuurverlies van binnenuit verminderd, en temperatuurverhoging van buitenaf voorkomen. Daarnaast is de kans dat er een ruimte vochtig wordt kleiner.

Groot aanbod

Er bestaan verschillende soorten sandwichpanelen: verticaal, horizontaal, voor een plat dak en voor een hellend dak. Door de hoeveelheid aan keuzes, zijn er voor iedere oplossing wel sandwichpanelen beschikbaar. Daarnaast heb je ook nog eens vaak vrijheid in de kleurkeuze, afwerking en afmetingen.

Weinig warmteverlies

Tot slot is er weinig warmteverlies met sandwichpanelen, doordat deze het dak of de wand luchtdicht en weerbestendig maken. Hierdoor zijn er geen onnodig hoge energierekeningen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details