Schindler

SDP_iPad_iPhone_01

01:02
02-01-2018

Snel en efficiënt uw liften inplannen in een ontwerp

Tegenwoordig heeft elk type gebouw wel een type lift voor zijn toepassing. Niet altijd een eenvoudige keuze. Een manier om dit snel en efficiënt te doen, is het gebruik van het ‘Schindler Digital Plan’. Deze webtool geeft op basis van een aantal parameters advies over welke types er moeten worden voorzien, evenals hoeveel exemplaren er nodig zijn en welke capaciteit ze dienen te hebben.

Wie https://digitalplan.schindler.com gebruikt, heeft de keuze uit twee werkwijzen. Enerzijds is er een uitgebreide procedure, waarbij u stap voor stap wordt begeleid. Anderzijds is er een snel traject voor experts die al een duidelijk zicht hebben op welke liften er moeten worden voorzien. Wim Stockx, Sales, Marketing & Product Manager New Installations BNL: “Bij de eerste werkwijze kiest u eerst het type pand: standaard woongebouw, luxe woongebouw, commercieel gebouw, winkelcentrum, hotel, ziekenhuis, transport, sport en tentoonstelling of openbare gebouwen. Vervolgens duidt u de gebruikerscategorie aan: passagiers, service, goederen, bedden, …. Op die manier zorgt u ervoor dat de architect of consultant de juiste lift in het juiste segment voorschrijft.

Schindler

Vervolgens geeft u bepaalde concrete gegevens in, zoals het aantal personen en verdiepingen, de gewenste hefhoogte, …. Het programma formuleert daarna een indicatieve aanbeveling van het benodigde aantal liften en hun respectievelijke hefvermogen. U kunt op deze producten doorklikken om meer details te verkrijgen en/of het bestek aan te passen. Indien u zich registreert, kunt u ook rechtstreeks de tekening in pdf, dxf of dwg downloaden. Bij het snelle traject krijgt de gebruiker meteen het volledige overzicht van liften. Hij selecteert de types die hij wenst en kan meteen het bestek aanpassen of de tekening downloaden. In de nabije toekomst wordt deze applicatie ook met roltrappen uitgebreid en zal de gebruiker eveneens een beeld krijgen over het uitzicht van de liftkooi, via de ingebouwde design-tool. Kortom: deze tool mag in geen enkel architectenbureau ontbreken!”

Tekst en beeld | Schindler

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

Prefab BetonsystemenERA-flats