Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Snel bouwen dankzij uitgekiend cascoconcept
The Fizz, op de splitsing van Willem de Zwijgerlaan en Oegstgeesterweg.

Snel bouwen dankzij uitgekiend cascoconcept

Studentenhuisvesting The Fizz bestaat uit twee bouwdelen van 4 en 6 lagen. Het casco vanaf de begane grondvloer is in de tweede helft van 2022 uitgevoerd door Stabiel Management. De onderaannemer van Niersman is verantwoordelijk voor de engineering, het projectmanagement en de complete realisatie van het prefab casco, inclusief productie en montage.

“De allround activiteiten van Stabiel als prefab cascobouwer zorgden voor een optimale logistiek en materiaalkeuze”, zegt operationeel manager Silvester Snijders. “Dit is mogelijk doordat we niet zelf produceren. Er is gebruik gemaakt van kanaalplaten, massieve voorgespannen vloerplaten met grote overspanningen waardoor we snel kunnen monteren. Maar ook van prefab betonnen kolommen, bordessen en trappenhuizen en onderdelen als de verbindingsbrug met stalen vakwerkspanten. Wij zijn vroeg betrokken, waardoor we het ontwerp hebben kunnen optimaliseren ten aanzien van maakbaarheid, kosten en doorlooptijd.”

Grote voordelen

“Dat scheelt tijdgebonden bouwplaatskosten, maar ook faalkosten”, vervolgt Snijders. “Het lerend vermogen van Stabiel is groot omdat we met vaste partners werken en alles vooraf volledig in 3D wordt uitgewerkt en gecontroleerd. Deze bouwmethode leidt tot minimalisatie van transportbewegingen: er is alleen een aanvoerstroom van prefab elementen en wij zitten andere partijen niet in de weg. De luchtbehandeling wordt bijvoorbeeld niet ingestort. In dit installatieconcept wordt vrijwel geen natte beton gebruikt, waardoor de aannemer snel kan afbouwen, materiaal kan worden hergebruikt en het gebouw in de toekomst gemakkelijker getransformeerd kan worden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details