Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

SMARTLOG Rotterdam 3 | Tailormade warehousing-oplossing

smartlog-rotterdam-3-eemhavenweg-44-50-kopieren

2 juli 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Hoogwaardig distributiecentrum voor logistieke dienstverleners

SMARTLOG Rotterdam 3 is de benaming van het logistieke distributiecentrum dat op dit moment verrijst in het hart van de Rotterdamse Waalhaven. Het distributiecentrum wordt voorzien van tailormade warehousing-oplossingen die aansluiten bij de hedendaagse logistieke dienstverlener.

Opdrachtgever voor de bouw van SMARTLOG Rotterdam 3 is DHG, belegger in vastgoed en ontwikkelaar van hoogwaardige vastgoedprojecten. Het merendeel van haar objecten is afgestemd op de logistieke dienstverlening en wordt gerealiseerd volgens het vaste SMARTLOG-concept. Met een oppervlakte van ruim 18.000 m² behoort het Rotterdamse SMARTLOG 3 tot de gemiddelde SMARTLOG-gebouwen. Significant is de logistieke toplocatie. Een SMARTLOG bevindt zich standaard dichtbij water, wegen, terminals en luchthavens.

Conceptontwikkeling

Het Rotterdamse havengebied is voor DHG ook het gebied waar het allemaal begon. Hier kocht zij de eerste gedateerde bedrijfspandjes op om deze te vervangen door eigentijdse bedrijfspanden. Zo’n tien jaar geleden kwam het eerste grote bedrijfspand voorbij. Tijd voor DHG om samen met Convex architecten te bedenken hoe zij op deze locatie het perfecte bedrijfspand kon realiseren, geschikt voor iedere logistieke dienstverlener. “Talloze varianten passeerden de revue”, vertelt Jelle van den Akker, head of asset-management, over deze ontwikkelingsperiode. “Terugkijkend werd toen de eerste telg van ons SMARTLOG-concept geboren. In de jaren die volgden, is dit concept met hulp van alle betrokken partijen steeds meer gefinetuned en geperfectioneerd.”

Extra gunstig zijn de transportmogelijkheden van en naar SMARTLOG Rotterdam 3 over het water.

 

Flexibel maatwerk

Het hedendaagse SMARTLOG heeft een minimale vrije hoogte van 10,5 m en een draagkracht van 4 ton/m². De indeling leent zich voor meerdere stellingconfiguraties. De gebruiker kan kiezen voor smalle en brede gangen. Bij beide keuzes heeft hij optimaal ruimtegebruik. Een mezzaninevloer boven de loadingdocks zorgt ervoor dat het pand eenvoudig kan worden aangepast aan de gegeven bedrijfsstructuur. “Op de verdiepingsvloer kan extra kantoorruimte worden ingericht, maar het zou ook extra kleedruimte kunnen zijn of een kantine”, licht Van den Akker toe.

Milieuvriendelijke transportmogelijkheden

Met deze flexibele basisinrichting wacht DHG niet tot de ideale huurder zich aanmeldt, maar start zij met de bouw van het SMARTLOG zodra aan alle voorwaarden is voldaan. Dat is dus ook het geval bij SMARTLOG Rotterdam 3. Extra gunstig hier zijn de transportmogelijkheden van en naar SMARTLOG Rotterdam 3 over het water. Goederen die aankomen via de grote containerterminals op de Maasvlaktes kunnen per barge-schip bij SMARTLOG Rotterdam 3 worden afgeleverd. “Een groot voordeel nu kritisch wordt gekeken naar de CO2-uitstoot van logistieke dienstverleners”, weet Van den Akker. “Dankzij deze extra bootverbinding is ook het transport van de laatste kilometers snel, aantrekkelijk geprijsd en milieuvriendelijk.”

Op dit moment nadert de bouw van SMARTLOG Rotterdam 3 de oplevering. Door de vervuilde grond kwam de bouw enigszins vertraagd op gang, maar sinds de sanering van de grond verloopt de bouw vlot en ligt deze ruim een maand voor op de planning. Zelfs het coronavirus brengt hier geen verandering in. In juli 2020 is SMARTLOG Rotterdam 3 klaar voor haar nieuwe gebruiker.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details