Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Sluishuis: mooi maar uitdagend

Naamloos-1 kopiëren

Tekst | Tekst | Lieke van Zuilekom

28 januari 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

In opdracht van bouwcombinatie VORM en BESIX verzorgt het familiebedrijf niet alleen de sanitaire en ventilatie-installaties in de 442 appartementen, maar ook de sprinkler- en ventilatie-installaties in de parkeergarage. Daarbij wordt Van der Sluis Woningbouw BV met diverse uitdagingen geconfronteerd.

“Allereerst is er de bijzondere constructie”, vertelt Ronald Bremmer, bedrijfsleider bij Van der Sluis Woningbouw BV. “In het pand is enorm veel betonwapening voorzien, wat gevolg heeft voor de montage van bijvoorbeeld kanalen en leidingen. Om alle installaties goed in te passen in de vloeren en wanden, hebben onze modelleurs het project volledig uitgewerkt in 3D/BIM. Bovendien hebben we regelmatige overleggen en clashsessies gehouden met de bouwcombinatie, constructeur, cv- en e-installateur.” Ook is er de beperkte bouwlocatie: “Met name wanneer de afbouwfase begint en het aantal mensen en materialen op de bouw neemt toe, zal de logistiek een uitdaging gaan vormen. Een goede planning en afstemming zijn dan van essentieel belang. Hier weten wij uitstekend mee om te gaan.”

Om te voldoen aan de hoge duurzaamheidsambitie van Sluishuis, worden alle appartementen door Van der Sluis Woningbouw BV voorzien van balansventilatie met warmteterugwinning en een douchegoot met douche-WTW. “Ook installeren wij de sanitaire voorzieningen, drinkwaterleidingen, vuil- en hemelwaterafvoeren”, aldus Bremmer. “Regenwater wordt efficiënt opgevangen in een speciale tank en benut voor de duurzame beregening van de plantenbakken op de balkons.” De ventilatie-installatie in de parkeergarage omvat zowel kanaal- als axiaalventilatoren, vertelt hij. “Een verwarmd sprinklersysteem zorgt dat eventuele brand tot een minimum beperkt blijft.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details