Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
“Sloterdijk transformeert tot levendige, gemengde stadswijk”

“Sloterdijk transformeert tot levendige, gemengde stadswijk”

Nieuw initiatief UPtown Sloterdijk brengt transformatie in beeld

Sloterdijk verandert in hoog tempo van business district in een gemengde stadswijk. De komende jaren komen er duizenden nieuwe woningen, horeca en vele (culturele) voorzieningen bij en de oudere kantoorpanden worden innovatief gerenoveerd. Al deze nieuwe ontwikkelingen worden nu voor het eerst in kaart gebracht door UPtown Sloterdijk’, een nieuw initiatief van diverse ontwikkelaars en ondernemers, CBRE en de Gemeente Amsterdam.

Aantal woningen verdrievoudigt

Het woningaanbod in Sloterdijk gaat de komende jaren verdrievoudigen door de komst van 7 nieuwe woonprojecten, zowel nieuwbouw als transformatie van oude kantoren. Op dit moment zijn er in Sloterdijk 605 woningen. Met de 100.000 m² woningoppervlakte in ontwikkeling komen er de komende 3 tot 5 jaar 1.500 tot 2.000 woningen bij.

Nieuwe (vrijetijds)voorzieningen

Er komen overal in Sloterdijk nieuwe ontmoetingsplekken en initiatieven op het gebied van horeca, cultuur, sporten en uitgaan. Zo is er de nieuwe padelbaan en heeft het Holland Casino er in 2018 een vestiging gekregen. Andere geplande voorzieningen zijn onder andere een basisschool, supermarkt en nieuwe sport- en spelfaciliteiten. Sloterdijk wordt tevens het centrumgebied van het toekomstige ‘Haven-Stad’, een nieuwe wijk met 40.000 tot 70.000 nieuwe woningen.

Foto: Olivier Middendorp

 

Nieuwe kantoorruimte

Sloterdijk ontwikkelt zich bovendien verder als kantorendistrict met de komst van nieuwe bedrijven (zoals APG, Intertrust, Body & Fit en reclamebureau Wayne Parker Kent) die veelal intrekken in geheel gerenoveerde, gemoderniseerde kantoorgebouwen, zoals EDGE en Q-Port.

“Sloterdijk stond jarenlang vooral bekend als eenzijdig kantorengebied,” zegt Rudolf de Boer, Managing Director bij vastgoedadviseur CBRE Nederland. “Maar door alle recente ontwikkelingen en plannen komt dat beeld niet meer overeen met de werkelijkheid. De komende jaren herken je Sloterdijk niet meer terug: het is een multifunctioneel, modern en duurzaam stadsgebied in ontwikkeling. Met dit initiatief willen we laten zien dat Sloterdijk transformeert tot een levendige, gemengde stadswijk.”

René Koning, ontwikkelmanager Vertical Amsterdam van Heijmans Vastgoed: “De potentie van Sloterdijk als woongebied is enorm. Hier ontstaat een nieuwe Amsterdamse stadswijk met een mooie mix van bewoners en ondernemers. Daarom hebben we de stap genomen om hier als eerste een groot nieuwbouwproject met koopwoningen te starten. Begin volgend jaar starten we met de bouw.”

UPtown Sloterdijk lanceerde een website met alle nieuwe projecten en initiatieven in het stadsgebied: https://www.uptownsloterdijk.nl/. Meer informatie en cijfers zijn ook te vinden in de factsheet over de (toekomstige) ontwikkelingen in Sloterdijk.

Voor UPTown Sloterdijk sloegen 9 partijen hun handen ineen: APG, BPD, CBRE, EDGE, Gemeente Amsterdam, Heijmans, NSI, Synchroon en TMG. Zij hebben allemaal een link met Sloterdijk en willen zich daarom gezamenlijk inzetten voor de ontwikkeling van het stadsgebied.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details